'Konya 2021'de ilk şampiyonlar belli oldu

'Konya 2021'de ilk şampiyonlar belli oldu
Kadınlarda Kazakistan’dan Rinata Sultanova, erkeklerde ise Birleşik Arap Emirlikleri’nden Ahmed Almansoori pist bisikletinde yarışmaları birinci bitirerek oyunların ilk altın madalyalarını alan sporcular oldu.

Konya’da düzenlenen 5. İslami Dayanışma Oyunlarında ilk müsabakalar bisiklet pist branşında yapıldı.

Kadınlarda Kazakistan’dan Rinata Sultanova, erkeklerde ise Birleşik Arap Emirlikleri’nden Ahmed Almansoori yarışmaları birinci bitirerek oyunların ilk altın madalyalarını alan sporcular oldu.

fzzehy9xeaaavnl.jpg

TÜRK SPORCULAR

Yarışlarda mücadele eden Türk sporculardan erkeklerde Oğuzhan Tiryaki, yarışı 6. sırada tamamlarken, Ahmet Örken bisikletinde yaşadığı teknik sorun nedeniyle yarışı bitiremedi. Kadınlarda ise Azize Bekar ve Keziban Koyun yarışı 8 ve 9. sırada tamamladı.

Dereceye giren sporcuların madalyalarını Konya 2021 Oyunlar Genel Koordinatör Yardımcısı Veli Ozsan Çakır ve Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanı Emin Müftüoğlu taktı.

fzzpikyxwae-lro.jpg

Türkiye’de ilk kez inşa edilen Konya Olimpik Veledrom’da düzenlenen Kadınlar 10 km (40 tur), erkeklerin ise 15 km (60 turda) yarışlarında şu isimler kürsüye çıktı:

fzzehy8xoaa4tjr.jpg

KADINLAR 10 KM
1. Rinata Sultanova (Kazakistan)
2. Nur Aisyah Mohamad Zubir (Malezya)
3. Sofiya Karimova (Özbekistan)

fzzehy9wyaakxqz.jpg

ERKEKLER 15 KM
1. Ahmed Almansoori (BAE)
2. Behnam Ariyan (İran)
3. Alisher Zhumakan (Kazakistan)

1-15.jpg

1-12.jpg

1-13.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.