Konya 5. İslami Dayanışma Oyunlarının ertelenmesi yerinde bir karar

Konya 5. İslami Dayanışma Oyunlarının ertelenmesi yerinde bir karar
10-19 Eylül 2021 tarihlerinde Konya’da yapılacak 5. İslami Dayanışma Oyunlarının, 2022 yılı Ağustos ayına ertelenmesi kararı yerinde bir karar olarak değerlendirildi

 

10-19 Eylül 2021 tarihlerinde Konya’da yapılacak 5. İslami Dayanışma oyunlarının ertelenmesi kararı yerinde bir karar olarak değerlendirildi. İslami Dayanışma Sporları Federasyonu önceki gün yaptığı açıklamada oyunlarının 09-18 Ağustos 2022 tarihine ertelendiğini duyurmuştu.

ISSF’nin sosyal medya hesaplarından yapılan açıklamada, “Ekselansları Prens Abdülaziz Bin Turki Al-Faisal Al Saud başkanlığındaki ISSF İcra Kurulu, Covid-19 nedeniyle Konya 2021 5. İslami Dayanışma Oyunlarını 09-18 Ağustos 2022'ye ertelemeye ve tüm üye ülkelerden maksimum katılımı sağlamaya karar verdi” ifadelerine yer verildi.

eaya1rkwoaa2y5h-002.jpg

YERİNDE KARAR

ISSF’nin erteleme kararı yerinde bir karar olarak değerlendirildi. Çünkü Tokyo Olimpiyatlarının hemen sonrasın gerçekleştirilecek organizasyon son derece sönük kalacaktı. Yine katılım hem pandemi hem de olimpiyatlar nedeniyle istenilen düzeyde olmayacaktı.

Spor otoriteleri bu anlamda kararın olumlu olduğu değerlendirmesinde bulundu.

ISSF’nin açıklamasında yer alan “tüm üye ülkelerden maksimum katılım” vurgusundan oyunlara ilginin az olduğunun üstü kapalı ifadesi olduğunu belirten spor otoriteleri, 2022’de pandeminin büyük oranda ortadan kalkacağı varsayıldığında, seyircili organizasyonun, gelecek turistlerle birlikte, ekonomik açıdan da Konya’ya daha çok katkı sağlayacağına dikkat çekti.

 

untitled-1-002.jpg

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.