Konya Amatör Küme Süper Grup 2 gruptan oluşacak

Konya Amatör Küme Süper Grup 2 gruptan oluşacak
2020-2021 Futbol Sezonunda 18 takımlı oynayacak Konya Amatör Küme Süper Grup, 9’ar takımlı 2 gruptan oluşacak

TFF Amatör İşler Toplantısı sonrası Konya Amatör Futbol Liglerinin durumu netleşti. Daha önce belirlenen kararlara ilaveten yeni kararlar alındı. Konya Amatör Spor Kulüpleri Federasyonundan yapılan açıklamaya göre (ASKF) 2020-2021 Futbol Sezonunda 18 takımlı oynanacak Konya Amatör Küme Süper Grup 9’arlı 2 gruptan oluşacak.

Konya Amatör Küme 2019-2020 Futbol Sezonu’nda Süper Grupta matematiksel olarak şampiyonluğu garantileyen Gölyazı Belediyespor ile baraj maçı oynamayı garantileyen Ç.Çumra Belediyespor takımlarının durumları TFF Bölgesel Amatör Lig’le ilgili alınacak kararlar sonrasında oluşacak yeni lig formatına göre belirlenecek.

 

1. AMATÖR KÜME 12 TAKIMLI OLACAK

Konya Amatör Küme 2019-2020 Futbol Sezonu’nda, yarım kalan Süper Grup’tan 1.Amatör Küme’ye düşmenin kaldırılmasına ve mevcut 12 olan takım sayısının korunmasına karar verildi.

4 TAKIM SÜPER GRUBA ALINDI

Konya Amatör Küme 2019-2020 Futbol Sezonu’nda, Süper Gruba; 1. Amatör Küme, A ve B grup birincileri; Selçuk Üniversitespor ile Anadolu Kartalspor yükselmişlerdi. Yine Süper Gruba yükselmek için Play-Off’lara katılma hakkı kazanan grup ikinci ve üçüncülerin çapraz eşleşme, yarı final maçlarının galipleri; Bozkır Gençlerbirliği ve Ömeranlıspor ile yarı final maçlarının mağlupları; Ereğli Anadoluspor ve Huğluspor’un Süper Gruba alınmasına karar verildi.

2. AMATÖR LİGLER YENİDEN OLUŞTURULACAK

Konya Amatör Küme 2020-2021 Futbol Sezonu’nda, yarım kalan ve daha önce TFF Amatör İşler Kurulu’nun iptal ettiği 2. amatör liglerinin, 1. amatör ligleri ile birleştirilmesine karar verildi. Buna göre oluşturulacak 1.kümeye; mevcut 1.kümedeki 13 takımla ve sadece yarım kalan sezonda 2.kümeye katılan 23 takım katılabilecektir. Eski veya yeni tescil olan kulüpler ile bu ligden küme düşen takımlarla 2021-2022 sezonunda 2. amatör ligleri yeniden oluşturulacak.

‘KÜME DÜŞME’ KONUSU SONRAYA KALDI

Konya Amatör Küme 2020-2021 Futbol Sezonu’nda; Süper Grup ve 1.Amatör Küme’lerde grupların oluşturulması, şampiyon, play-off, küme düşme vb. durumlar ile alt liglerle ilgili tüm gelişmeler; TFF Amatör İşler Kurulu’nun kararları ve yönetmenlikler doğrultusunda; ASKF Başkanlığı, Futbol İl Temsilciliği ve Tertip Komitelerinin yetkileri dahilinde sezon başında belirlenecek.  Spor Servisi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.