Konya amatörlerde nefesler tutuldu

Konya amatörlerde nefesler tutuldu
Konya amatör liglerde son maçlar yaklaşırken, heyecan her geçen hafta daha da artıyor. Süper grup ve 1. amatörde sıralamalar yavaş yavaş şekilleniyor

Profesyonel liglerin yanında amatör liglerde hafta sonunda çekişmeli karşılaşmalar oynandı. Konya amatör liglerinde son haftalara girilirken, sıralamalar da yavaş yavaş şekilleniyor. Süper grup ve 1. amatörde üst liglere çıkma çekişme, düşme potasında da sıkıntı artıyor. Bölgesel Amatör Lig’de (BAL) temsilcilerimiz haftayı mağlubiyetlerle kapatırken, BAL’a çıkma mücadelesi de son 6 hafta kala iyice kızıştı.

4 TAKIMIN MATEMATİKSEL ŞANSI VAR

Süper grupta son 6 haftaya girilirken, liderlik koltuğunda Gölyazı Belediyespor liderlik koltuğunda oturuyor. Akören Kültürspor deplasmanından 1-2’lik galibiyetle dönen Gölyazı Belediyespor, 41 puanla liderlik koltuğunu korurken, Ereğlispor’un takibi sürüyor. Ereğlispor da haftayı galibiyetle kapatırken, Ülkümspor Gençlik deplasmanından 0-6’lık skorla döndü. 38 puanlı Ereğlispor’u 35 puanlı Ilgın Belediyespor ve 32 puanlı Saiteli Kadınhanı Belediyespor takip ediyor. Düşme potasında ise ligden çekilen Yeni Doğanhisarspor, Yeni Emirgazi Belediyespor ve Ülkümspor Gençlik yer alıyor. Süper grupta hafta sonu oynanan maçlarda alınan sonuçlar ise şöyle:

Akören Kültürspor         -              Gölyazı Belediyespor    1-2

Ülkümspor Gençlik        -              Ereğlispor           0-6

Öntur Havzanspor          -              Selçukspor         1-2

Kadınhanı Belediyespor              -              Y. Emirgazi         7-1

Y. Doğanhisarspor          -              Ilgın Belediyespor          0-3

Çumra Belediyespor     -              Meram Kara Kartallar    2-1

 

CİHANBEYLİ’YE 1 PUAN LAZIM

1. amatör küme A grupta liderliğini sürdüren 36 puanlı Cihanbeyli Belediyespor son iki haftaya girilirken büyük oranda bir üst kümeyi garantiledi. Takipçisi Ergesspor ile arasında 5 puanlık fark bulunan Cihanbeyli Belediyespor, son haftayı BAY geçecek. Tek maçı kalan Cihanbeyli Belediyespor Monivaspor karşısında 1 puan alırsa süper gruba yükselecek. Liderin takipçisi Ergesspor ise ertelenen Sarayönüspor ve Kulu Belediyespor maçlarını kazanarak, ikili averajda kötü olduğu Cihanbeyli Belediyespor’un kaybetmesini bekleyecek.

KIRAN KIRANA

Amatör küme B grubunda ise son iki haftaya girilirken, heyecan daha farklı. Seydişehir Belediyespor ile Selçuk Üniversitesi arasında son haftaya girilirken, bir maçı eksik Seydişehir Belediyespor 37 puanla liderliğini sürdürüyor. Selçuklu Üniversitesi ikili averajı daha iyi olduğu Seydişehir Belediyespor’u 1 puan geriden takip ederken, son maçını kazanarak, rakibinin her iki maçta da puan kaybetmesini bekleyecek. Seydişehir Belediyespor iki maçından birinden 3 puan çıkarırsa, süper kümeye çıkacak takım olacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.