Konya antikor testine sıcak bakıyor

Konya antikor testine sıcak bakıyor
Konya’da yaşayan vatandaşlar Sağlık Bakanlığı tarafından başlatılan antikor testini yaptırmak istiyor.

Sağlık Bakanlığı, toplumsal bağışıklığı belirlemek amacıyla antikor testi uygulanmaya başlanacağını duyurdu. Konya’da yaşayan vatandaşlar ise antikor testi yaptırmaya sıcak baktıklarını dile getirdi.

Normalleşmeyle birlikte antikor testleri de hastanelerde uygulanmaya başlandı. Kan örneğinden bakılan bu testlerde, vücütta virüse karşı gelişen antikor seviyesi ölçülüp değerlendiriliyor. Bazı kitler pozitif, negatif şeklinde sonuç verirken, bazı testler de ise antikor seviyesi rakamsal olarak ifade edilebiliyor. Antikor test sonucunun pozitifliği ise hastalığa karşı bağışıklık kazanıldığını gösteriyor. Antikor testlerinin özellikle şirket çalışanları, spor müsabakaları, yolculuklar ve toplu alanlarda bulunacak insanlar için normalleşme sürecinde bir fırsat oluşturacağı belirtiliyor. Antikor testleri sayesinde hastalığı belirtisiz geçirenlerin saptanmasının normalleşme süreci için hayati öneme sahip olduğu belirtiliyor.

KONYA TEST YAPTIRMAK İSTİYOR

Konyalı vatandaşlar hastanelerde uygulanmaya başlayan antikor testlerini yaptırmak istiyor. Koronavirüs pandemisi ile mücadelede alınan tedbirlere büyük oranda uyum sağlayan Konya’da antikor testine sıcak bakılıyor. Vatandaşların büyük çoğunluğunu testi en kısa zamanda yaptırmak istediklerini dile getirirken bazı vatandaşlar ise herhangi bir belirti göstermediklerini ve gerek duymadıklarını ifade etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.