Konya ASKF’den Baykan’a duygusal kutlama

Konya ASKF’den Baykan’a duygusal kutlama
Konya Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu, vekaleten yürüttüğü Spor Hizmetleri Genel Müdürlüğü görevine asaleten atanan eski başkanlarından Mehmet Baykan için duygusal kutlama mesajı yayımladı.‘98 RUHU’

 

 

Konya Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu, vekaleten yürüttüğü Spor Hizmetleri Genel Müdürlüğü görevine asaleten atanan eski başkanlarından Mehmet Baykan için duygusal kutlama mesajı yayımladı.

‘98 RUHU’

Yapılan açıklamada şu görüşlere yer verildi: Hikaye burada yazılmaya başlandı. Konya’da sıcak bir Ağustos ayında, amatör spor ailesi; ileride amatörler adına bir destan yazılacağı tarihin fitilinin ateşleneceği bir toplantı yapacaktı. Tarihler 23.08.1998’i gösterdiğinde; Konya Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu’nun 7. Olağan Genel Kuruluna 2 spor insanı aday olmuştu. İlki; rahmetli kurucu başkan Faik Özköksal’dan sonraki mevcut federasyon başkanı rahmetli İsmail Mirza, diğeri de Taşkentspor’lu genç bir yönetici idi. Kurulun sonunda, rahmetli başkanımız İsmail Mirza 83, diğer genç aday 148 oy aldıklarında, delegeler federasyon başkanlarını seçerken ileride amatör sporların bayrağını zirveye taşıyacak birini seçtiklerini bilemezlerdi. Seçimden hemen sonra bu genç başkanın, kader birliği yaptığı yönetici arkadaşları, amatör spor ailesinin de desteği ile gerçekleştireceği; ilklerle, projelerle ve organizasyonlarla bir çığır açacaklar ve Konya’nın sesini tüm Türkiye’ye duyuracaklardı. Bu ekip için “98 ruhu” diye anlamlandırılacak bir söz literatüre girecek ve ilerde tarih sayfalarında yerini alacaktı.

30 YILDIR SPORUN İÇİNDE

Dile kolay 30 yılı aşkın bir süre spora hizmet; kulüp yöneticiliği, futbol tertip komitesi üyeliği, futbol il temsilciliği derken hikaye yazılmaya devam etti. 13 yıl Konya Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanlığı, Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu Genel Başkanlığı, defalarca Türkiye Futbol Federasyonu yönetim kurulu üyeliği sonunda başkan vekilliği ve 9 yıldır vekaleten yürüttüğü Spor Hizmetleri Genel Müdürlüğüne asaleten atanan bu genç başkanın ismi Mehmet Baykan’dı.” 

KONYA AMATÖR SPOR KULÜPLERİNDEN KUTLAMA

2011 yılından bu yana vekaleten yürüttüğü Spor Hizmetleri Genel Müdürlüğü'ne Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi'yle asaleten atanan Mehmet Baykan için Konya’da faaliyet gösteren çok sayıdaki amatör spor kulüplerinden  de kutlama mesajı geldi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.