KONYA AVRUPA'YA DERS VERDİ

KONYA AVRUPA'YA DERS VERDİ
Karatay Belediyesi tarafından gerçekleştirilen Mahalle Bilgilendirme ve İstişare Toplantısı İstiklal Mahallesi'nde devam etti

 

 

 

Karatay Belediyesi tarafından gerçekleştirilen Mahalle Bilgilendirme ve İstişare Toplantısı İstiklal Mahallesi'nde devam etti

 

İstiklal Mahallesi'nde gerçekleştirilen toplantıya AK Parti Konya Milletvekili Abdullah Ağralı, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Gülay Samancı, Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, Konya Karatay ve Tüm İlçeleri  Muhtarlar Derneği Başkanı Suat Uzun, Karatay Belediyesi Meclis Üyeleri, Karatay Belediyesi Kent Konseyi Üyeleri, Muhtarlar ve çok sayıda mahalleli katıldı. Yoğun bir katılımla gerçekleştirilen toplantıda Karatay Belediyesi tarafından yürütülen projeler konusunda bilgilendirme yapılırken muhtarlar aracılığıyla vatandaşların talepleri dile getirilerek çözüm noktasında istişare yapıldı. Öte yandan toplantıda Ağralı ve Samancı Anayasa değişikliği süreci hakkında bilgi verdi.

Karatay'ın katma değeri arttı

Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, bu tür toplantıları dönem dönem gerçekleştirdiklerini söyleyerek vatandaşın istek ve önerilerini muhtarlar aracılığı ile ele aldıklarını kaydetti. Geçmiş dönemlerde belediyelerin yaşadığı sıkıntılara dikkat çeken Başkan Hançerli,  "Belediyeler puan kazanmasın diye okul müdürlerinin belediye araçlarını okul bahçelerine almadığı günleri gördük. Şimdi ise 20'nin üzerinde tane okul yapan,  5 tane spor salonu yapan, 3 tane anaokulu yapan bir belediyeyiz. Manevi değerlerimizden vazgeçmeden maddi açıdan konforlu binalarımız oldu. Karatay geçmişte ihmal edilmiş. Biz ise göreve geldiğimiz günden bugüne kadar Karatay'ın çehresini değiştirdik" dedi. İlçemizde Hz. Mevlana'nın bereketi var diyen Başkan Mehmet Hançerli, Teşkilatımızla, milletvekillerimizle elimizden geleni yapmanın gayreti içerisindeyiz. AK Parti iktidarında imkanlarımız 12 katına çıkartıldı. Cumhurbaşkanımızın talimatıyla ilçemizde Şehir Hastanesi yükseliyor. Konya'nın en büyük parkını, en büyük kır düğün salonunu Karatay'a kazandırdık. Hemşerilerimizin bunu hak ediyor" diye konuştu.

Başkan Hançerli: Arkamızdaki güç milletimizdir

Gerçekleştirilen yatırımlar hakkında bilgi veren Başkan Hançerli, Çevre Yolu'nun şehir merkezi tarafında revizyon yapılmayan nokta kalmadığını söyledi. Başkan Hançerli: "Kanal Caddesi Konya'nın en uzun caddelerinden biridir. Onun da dolgusu tamamlandı. 5 bin 920 metre Karaaslan Mahallesi'ne kadar devam edecek. İçerideki binaların tamamı 3-4 seneye kadar yenilenecek. Karatay'da 2016'da verilen ruhsat oranı bir önceki yıla göre 2.5 kat arttı. Taşrada da iddialıyız. Şunu özellikle belirtmek isterim ki yatırımlarımızı kendi öz kaynaklarımızla, kredi kullanmadan yapıyoruz. Türkiye çapında çok önemli işlere imzamızı attık. Bunları yaparken arkamızdaki güç milletimizdir" ifadelerine yer verdi. 16 Nisan'da gerçekleştirilecek referandumda güçlü destek isteyen Başkan Hançerli sözlerini şöyle tamamlandı: "Karatay'daki mahalleler AK Partiye gönülden bağlanmış mahallelerimizdir. Yapılacak seçim istikrarımızın devamını oylayacağız. Karatay her zaman bu davanın yükünü almıştır ve almaya da devam edecektir. Karatay olarak Konya'da misyonumuz neyse onu tutturmak mecburiyetindeyiz."

 

Türkiye 16 Nisan'da tıkanıklığı açacak

Anayasa değişikliği süreci hakkında merak edilenleri dile getiren Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Gülay Samancı, parlementer sistemin artık tıkandığını ve siyasi krizlerin üretildiği bir merkez haline geldiğini söyledi. Samancı, "Parlementer sistemde çıkan siyasi krizler yüzünden ülkemizde hem siyasi hem de ekonomik krizlerle boğuşmuştur. Burada artık bizlere düşen bu tıkanıklığı ortadan kaldırmaktır. Bunun için 16 Nisan'da krizlerin bitirilmesi, Türkiye'yi daha da ileriye götürmek için evet diyoruz" dedi.

 Ağralı: Karatay ilk 5'e adını yazdıracak

Toplantıda son olarak konuşan AK Parti Konya Milletvekili Abdullah Ağralı, Partili Cumhurbaşkanlığı Sistemi'nin Türkiye açısından öneminden bahsetti. Ağralı, Karatay'ın her seçimden büyük bir başarıyla çıktığına dikkat çekerek, Bizler Karatay'la gurur duyuyoruz ve inanıyoruz ki halk oylamasında Karatay Türkiye'de ilk 5'e adını yazdıracaktır" şeklinde konuştu.

Avrupa'ya en iyi dersi Konyalı hemşerilerimiz verdi

Avrupa'nın EVET rahatsızlığına değinen Ağralı Avrupa ülkelerine sert sözlerle yüklenerek, "Türkiye'nin büyümesiyle ilgili sıkıntı duyan kim varsa bir yerde toplanmış durumda. 2014'te İsveç'te yerel ve genel seçimler oldu.  Kulu'da seçim sandığı kuruldu. İzinlerini Türkiye'de geçirmek için gelen binlerce hemşerilerimizden oy toplamak için İsveçli siyasetçiler Kulu sokaklarında siyasi propaganda yaptılar. Bu milletin en güzel misafirperliğini biz o dönem gösterdik. Aynı özveriyi şimdi de Avrupa'dan bekliyoruz.  Ama tüm bunlara rağmen Avrupa bütün değerleriyle çelişiyor. Avrupa'nın gerçek yüzünü görüyoruz. Tüm terör örgütleri Avrupa'nın sokaklarında cirit atıyor. Avrupa'nın artık değer üreteceği bir konu kalmamıştır. Avrupa iflas etmiştir. Dünyanın yükselen değeri Türkiye'dir" ifadelerini kullandı.

 

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.