Konya Barosundan bir adaylık açıklaması daha

Konya Barosundan bir adaylık açıklaması daha
Av. Fatih RUŞEN, Ekim ayında yapılacak olan Konya Barosu Seçimli Olağan Genel Kurulu’nda Birlik Grubundan başkan adayı olduğunu açıkladı.

Av. Fatih RUŞEN, Ekim ayında yapılacak olan Konya Barosu Seçimli Olağan Genel Kurulu’nda Birlik Grubundan başkan adayı olduğunu açıkladı.

Birlik Grubundan adaylığını açıklayan Av. Fatih RUŞEN, grubun bir siyasi partinin alt kuruluşu olmadığının milli ve manevi hassasiyetlere ortak payda edinen Konya Barosu avukatlarının birlikteliği olduğunu ifade etti.

Birlik Grubu yapmış olduğu adaylık açıklamasında "Kamuoyunca malum olduğu üzere, son iki yılda, mesleğimiz ve Baroları yakından ilgilendiren bir takım gelişmeler vuku bulmuştur. Bu süreçte Konya Barosu Birlik Grubu olarak yapmış olduğumuz açıklamalar ve Konya Barosu yönetim organları ile olan görüşmelerimizde, Konya Barosu’nun özgün yapısını muhafaza etmesini, Anadolu Baroları ile beraber hareket ederek yapıcı bir tutum sergilemesini, meslektaşlarımızın milli ve manevi duygularına zıt eylem ve ifade sahibi kişi ve gruplarla yan yana hareket edilmemesini, mesleki sorunlarımızın çözümü adına gayret sarf edilmesini ifade etmiş idik. Bu süreçte Birlik grubu olarak eleştirilerimizi açık ve net bir şekilde Konya Barosu mensubu meslektaşlarımız ve kamuoyu ile paylaştık. Birlik Grubu, edilgen bir Baro anlayışını değil, etkin, yapıcı ve çözüm üreten bir yönetimi Konya Barosu’nda görmek için geçen seçimlerde olduğu gibi bu seçimde de çalışmalarını sürdürecektir. İzah ettiğimiz nedenlerle 2020 yılında yapılacak olan seçimler bir meslek örgütü seçiminden daha büyük bir anlam ifade etmektedir. Yapılacak olan seçimlerde meslektaşlarımız Konya Barosunun İstanbul ve Ankara Barosunun gölgesinde kalıp kalmayacaklarına da karar vereceklerdir. Konya Barosu Birlik Grubu olarak, yapılacak olan seçimlerde Başkan Adayımız Sayın Av. Fatih Ruşen ve ekibinin; seçilmeleri halinde milli ve manevi değerlerimiz ile ilgili olarak hassasiyet göstereceklerinin, mücadele edeceklerinin ve her ortamda milli menfaatlerimizi önceleyen bir tutumla hareket edeceklerinin bilinmesini istiyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle Konya Barosu mensubu meslektaşlarımızı Birlik Grubu Başkan Adayımız Sayın Av. Fatih Ruşen ve ekibine destek vermeye davet ediyoruz." ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.