Konya başarıyı hak ediyor

Konya başarıyı hak ediyor
Selçuklu Belediyespor Kulüp Yöneticileri ve Baş Antrenörü Serkan Erdoğan, dün sabah basın mensuplarıyla bir araya geldi. Toplantıda konuşan Erdoğan, “Şu an kulübümüzde basketbola hevesli çok iyi insanlar var. Bu kulüp ve yönetim başarılı olmayı hak ediyor

Türkiye Basketbol 1. Lig’de mücadele eden Selçuklu Belediyespor’un Baş Antrenörü Serkan Erdoğan, ligin ilk devresiyle ilgili olarak yaptığı değerlendirmede, “Takım olarak ilk hedefimizi ligde kalmak olarak belirlemiştik. Şu anda 11 galibiyetimiz var ve çok büyük bir mucize olmazsa bu hedefimize ulaşmış görünüyoruz. Gönül isterdi ki hem staff ekibimizde hem de oyuncularımızda bu hedefe ulaşmanın mutluluğu olsun isterdik ama hayatta beklentiler çabuk değişebiliyor. Şimdi ligdeki konumumuz nedeniyle yeni bir stresin içinde bulduk kendimizi.  Daha iyi takımlarla mücadele ediyoruz. Fran Pilepic’in sakatlandığı bir dönemde evimizde çok önemli bir maç kaybettik. Şuan sanki düşme hattındaymışız gibi bir hava var oyuncularımızın üzerinde. Ben bunu düzeltmeye çalışıyorum.  Tedirginliklerini üzerinden atmaya çalışıyoruz. Ben ve yönetimle birlikle gerçekleştirdiğimiz toplantıda oyuncularımıza olan güveni gösterdik. Bu çok önemliydi.  Bu sezonu birlik ve beraberlik içinde beraber bitirmek istiyoruz” dedi.

‘DAHA ZORLU GEÇECEK’

Ligin ikinci yarısında daha zorlu bir süreçten geçeceklerini belirten Erdoğan, “Ligin ikinci yarısı ilk yarıya göre daha zorlu geçecektir. İkinci yarının ilk 8 haftasında düşmeme mücadelesi verecek takımlarla oynayacağız. Sonraki 5 haftada ise şampiyonluk hedefi olan takımlarla oynayacağız. Üst üste mağlubiyetlerde alabiliriz. Biz tabi ki istemeyiz böyle bir durumu ancak sporda bunlar olabiliyor. Bu takım bizim değil Konya’nın takımı. O yüzden tüm Konya halkının bu takıma sahip çıkması gerekiyor” diye konuştu.

‘FRAN KARAKTERLİ BİRİSİ’

Serkan Erdoğan, Fran Plepic’in sakatlığı ile ilgili olarak, “Pilepic çok karakterli birisi. Sakatlığı bulunmasına rağmen oynamayı çok istiyor. Henüz takımla birlikte çalışmalara başlamadı. Riske atmak istemiyoruz. Son durumuna bakacağız ve ona göre karar vereceğiz” ifadelerini kullandı.

‘2 TRANSFER GEREKİYOR’

Ligdeki 18 takımdan 14’ünün transfer yaptığını hatırlatan Erdoğan, “Play-off sıralaması içinde kalmak istiyorsak kesinlikle iki oyuncu transferi yapmalıyız. Benim genel menajerim ya da yardımcılarımın başarılı ya da başarısız olarak değerlendirileceksek bu konuda bize yönetimimizin yardımcı olması gerektiğini düşünüyoruz.  İsim olarak şu an gündemimizde olan birisi yok. Bir uzun ve kısa oyuncu almamız gerekir diye düşünüyorum” dedi.

‘KULÜP BAŞARILI OLMAYI HAKEDİYOR’

Bir kulübün altyapısının önemli olduğunu vurgulayan Erdoğan, “Bu kulüp ve yönetim başarılı olmayı hak ediyor. Ben sporda ani başarılara inanmıyorum. Zaten çok nadir olur. Uzun soluklu projelerle kulüp yönetilmeli. Şuan yönetimimizde bu işe hevesli çok iyi insanlar var. Ancak biraz sabır gerekiyor. Bu kulübün altını doldurmamız gerekiyor. O zaman kalıcı başarılara aşama aşama ulaşabiliriz” diye konuştu.

Haber: Hasan Yıldırım

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.