Konya Bisiklet Festivali başladı

Konya Bisiklet Festivali başladı
Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Bisiklet Festivali başladı.

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından Kılıçarslan Meydanı’nda düzenlenen Konya Bisiklet Festivali bisiklet severleri ağırlıyor. Türkiye’nin en uzun bisiklet yollarına sahip Konya’da eğlenceye pedallanacak festival 24 Ekim Pazar gününe kadar sürecek. Festival boyunca workshoplar, atölye çalışmaları, yarışmalar, eğlenceli etkinlikler, bisiklet şovları ve çeşitli oyunlar sergilenecek.

dsc-0263.jpg

KAVUŞ: BU ŞEHİR KİTAP DA OKUR, ETLİEKMEK DE YER, BİSİKLETE DE BİNER

Festivalin açılışında konuşan Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş Konya’nın festivaller şehri olduğunu söyledi. Kavuş, “Önce yıllardır yapılması planlanan Gastronomi Festivali ile başladık. Çok ciddi katılımcının yer aldığı bir festival oldu. İnşallah önümüzdeki sene ve sonraki yıllarda Türkiye’de Gastronomi Festivali olmaya aday. Sonra Türkiye’nin en profesyoneli olan Bilim Festivali’mizin sekizincisi yapıldı. Bu sene Aselsan, Havelsan, Roketsan ve Tusaş’ın katılımıyla yerli ve milli savunma araçlarımızı gördük. Ülkemizde ve şehrimizle gurur duyduk. Üçüncüsü ise Anadolu’nun en büyük Kitap Fuarı’ydı. Konya sadece kitap okumaz. Konya aynı zamanda bisiklete de biner. Aslında en önemli özelliklerimizden biri de Anadolu’nun ve Türkiye’nin en büyük şehriyiz ve Türkiye’de en uzun bisiklet yoluna sahip bir şehiriz. Geçmişten bugüne kadar her yaştan her türlü bisiklete bizim insanımız biner. Bu şehir kitap da okur, etliekmek de yer, bisiklete de biner. Bu şehre her şeyin en güzeli yakışır” dedi.

dsc-0279.jpg

SORGUN: BİSİKLET SADECE SPOR ARACI DEĞİL

“Velespit deyince Konya, Konya deyince velespit akla gelir” diyen AK Parti Konya Milletvekili Ahmet Sorgun, “3 yıl önce Konya Büyükşehir Belediye Başkanımız 45 bin bisiklet dağıttı. Türkiye genelinde nereye gitsem bu olayı anlattığım, kimse inanamadı. Onun için başkanımıza çok teşekkür ediyorum. Başkanımız velespiti otobüse ve tramvaya bindirdi. Bir uçağa bindirmediği kaldı, yakında uçağa da bindirecek. Gençler, bisikleti sadece spor aracı olarak görmek Konya’da doğru değil. Bisiklet aynı zamanda okula, işe, markete giderken kullanırsak amacına uygun kullanmış oluruz. Bisikleti ulaşım aracı olarak kullanmalıyız ki ulaşım problemini çözelim. Ben şahsen hala çoğu zaman bisikletle ulaşımımı sağlıyorum” şeklinde konuştu.

dsc-0268.jpg

ANGI: ÇOCUKLARIMIZ HOŞÇA VAKİT GEÇİRSİNLER

AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı, “Konya’mızın bir güzelliğini daha birlikte hatırlamak adına değerli Büyükşehir Belediye Başkanımızın ve ekibinin böyle bir festivali düzenliyor olması önemli. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Kıymetli çocuklarımıza ve gençlerimize hoşça vakit geçirmelerini diliyorum.” açıklamasını yaptı.

dsc-0274.jpg

ALTAY: KİTAP FUARI’NDA 500 BİN KATILIMCI SAYISINI GEÇTİK

Ekim ayının Konya’da adeta bir festival ayına döndüğünü dile getiren Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, “Gastronomi ile başlayıp Bilim Festivali ile devam ettik. Şimdi Kitap Günleri ve Bisiklet Festivali ile programımızı tamamlamış olacağız. Bu yıl ki Kitap Fuarı’mız yeni bir rekor kıracak. 2019 yılında 522 bin katılımcı ile Kitap Fuarı’mızı yapmıştık. Dün akşam itibari ile 500 bin katılımcı sayısını geçtik. Bu da bu tür festivallerin en kadar önemli olduğunu gösteriyor” dedi.

BİSİKLET SEVERLER KILIÇARSLAN MEYDANI’NDA BULUŞUYOR

Sağlıklı yaşamak ve çevreye saygılı olmak için kullanılacak ulaşım aracının bisiklet olduğunun altını çizen Altay, “Bisiklet, geçmişten itibaren Konya’da yoğun olarak kullanılan bir ulaşım aracı. Her yaştan insanı etrafınızda bisiklete binerken görebilirsiniz. Tabi bunlar olurken Konya’nın bisiklet altyapısı da önemli. Konya, Türkiye’de en uzun bisiklet yoluna sahip açık ara önde olan bir şehir. Sadece bisiklet yolu yapmakla kalmayıp bisiklet tramvayı, bisiklet parklarımız, otobüslerimizdeki bisiklet aparatları, bisiklet master planımız, yeni yapacağımız yaklaşık 80 kilometrelik bisiklet yolu, Mevlana ve Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu Konya’nın bisiklet şehri olduğunun tescilidir. Bisiklet Festivali’mizde de gençler ve çocukların bisiklete ilgilerinin tekrar artmasına vesile olacak. Türkiye’de ilk olacak olan ve uluslararası standartlarda müsabaka yapılacak veledromda şehrimizde yükseliyor. Pazar akşamına kadar bisiklet sever vatandaşlarımızı Kılıçarslan Meydanı’na bekliyoruz” diye konuştu.

dsc-0265.jpg

KARAARSLAN’DAN ALTAY’A TEŞEKKÜR

MHP Konya İl Başkanı Remzi Karaarslan ise, “Konya’mız belediyeler öncülüğünde ciddi yatırımlar almaktadır. Bundan sonra Konya’mız bisiklet şehri de olmuştur. Bundan dolayı Başkan Altay’a teşekkür ediyorum. Ayrıca bakanlarımız ve belediye başkanlarımız Konya’mıza yapacakları yatırımlarda her gün özümüzü aramaktadır. Bundan dolayı bakanlarımıza ve başkanlarımıza teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı. Bisiklet Festivali’ne özel 7-12 yaş grubuna 1000 adet scooter, 12-15 yaş grubuna 1000 scooter verileceğini açıklayan Altay 22-24 Ekim tarihleri arasında bisikletfestivali.konya.bel.tr adresinden başvuruların yapılabileceğini söyledi. Programda ayrıca paylaşımlı bisikleti en çok kullanan, Enes Rıdvan Ecirci, Mehmet Kaan Aydın ve Yasin Öztürk’e bisiklet hediye edildi. (Gülşen Çopur)

dsc-0293.jpg

dsc-0295.jpg

dsc-0298.jpg

dsc-0304.jpg

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.