Konya Büyükşehir’den beklenen “İFTAR” kararı

Konya Büyükşehir’den beklenen “İFTAR” kararı
Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, mahalle iftarlarıyla ilgili merakla beklenen kararı açıkladı. Konya'da bu sene mahalle iftarı organizasyonu düzenlenecek mi?

İslam dünyası 11 Ayın Sultanı mübarek Ramazan-ı Şerif'i karşılamaya hazırlanıyor. Konya Büyükşehir Belediyesi ise mahalle iftarlarıyla ilgili önemli bir karara imza attı. Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, mahalle iftarlarıyla ilgili merakla beklenen kararı açıkladı.Sosyal medyadan konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Başkan Altay, "Bu yıl Rahmet Akşamları etkinlikleri ve mahalle iftar programları yapmayacağız. Bu enerjimizi sosyal yardımlaşmaya ayıracağız. İftar davetleri şimdiden gelmeye başladı ama bu yıl dernek, vakıf, kurum ve özel iftar davetlerine katılamayacağım, hemşerilerimin sofralarına çat-kapı misafir olmayı planlıyorum" açıklamasını yaptı.

iftar2_b_7.jpg

İFTAR YOK TERAVİH BULUŞMALARI VAR

Bu seneki Ramazan ayı organizasyonlarına ilişkin de değerlendirmelerde bulunan Başkan Altay, "İftar konusunda sizlerden isteğim; israf etmemeniz, yetimi, öksüzü ve yoksulu gözetmenizdir. Mümkün olan her akşam sizlerle farklı mahallelerimizde teravih sonrası “Teravih Buluşmaları”mız kapsamında birlikte olup istişarelerde bulunacağız.  Her zaman olduğu gibi Ramazan ayımızı da birlikte geçireceğiz inşallah. Ramazan ayının bereketini tüm şehir olarak yaşamayı ve hissetmeyi diliyorum.Özellikle çocuklarımıza bu mübarek günlerin önemini anlatmalı, camileri sevdirmeli ve infak etmenin mutluluğunu birlikte yaşamaya gayret göstermeliyiz." ifadelerini kullandı.

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum