Coğrafi İşaret tescilli "Konya Cimcik" yemeği tarifi

Coğrafi İşaret tescilli "Konya Cimcik" yemeği tarifi
 S. Yazı İşleri Müdürü
 Muhabir
"Konya Cimcik" tarifi... "Konya Cimcik" yemeği nasıl yapılır? "Coğrafi İşaret" tescilli 'Konya Cimcik' nasıl hazırlanır?

Konya'nın kadim mutfak kültürü arasında yer alan Konya Cimcik; buğday unu, yumurta, su ve tuz ile hazırlanan cimcik hamurunun şekil verilerek haşlandıktan sonra kıymalı ve yoğurtlu sos ile servis edilmesi ile hazırlanan bir yemektir.

Konya yemek kültürü içinde önemli bir yere sahip 'Konya Cimcik' yemeğini geçmişi eskiye dayanır.

"Konya Cimcik" yemeği nasıl yapılır? İşte tarifi:

konya-cimcik.jpeg

MALZEMELER (4 KİŞİLİK)

Hamur için:

  • 1 kg buğday unu
  • 400 ml su
  • 6 gr tuz
  • 2 adet yumurta

Kıymalı sosu için:

  • 100 gr dana kıyma
  • 1 adet orta boy soğan
  • 40 gr tereyağı
  • 6 gr tuz
  • 6 gr kırmızı pul biber
  • 6 gr karabiber

Yoğurtlu sosu için:

  • 200 gr yoğurt
  • 2 diş sarımsak
  • 200-400 ml su

YAPILIŞI

Un, yumurta, tuz ve su ile hamur yoğurulur, bezelere ayrılır.

Tereyağı ile ince kıyılmış soğan pembeleşinceye kadar pişirilir, kıyma eklenerek kavrulur. Karabiber, kırmızı pul biber ve tuz ilave edilir, soğumaya bırakılır.

Hamur oklava ile açılır, küçük kareler şeklinde kesilir. Kare hamurların iki ucu birleştirilir.

Tencerede su ve tuz kaynatılır, hamurlar ilave edilerek pişirilir.

Sarımsaklar tuzla dövülür, yoğurt ve su eklenerek karıştırılarak yoğurtlu sosu hazırlanır.

Pişen cimcik hamurlarının üzerine, yoğurtlu sosu ve kıymalı sosu eklenen Konya Cimcik, sıcak servis yapılır.

Afiyet olsun...

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.