Konya dahil 5 ilde akademisyenlere operasyon

Konya dahil 5 ilde akademisyenlere operasyon
Eskişehir merkezli 5 ilde, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) Anadolu Üniversitesi (AÜ) yapılanmasına yönelik düzenlenen operasyonda 30 kişi gözaltına alındı.

Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından AÜ bünyesinde görevli FETÖ üyesi üst düzey öğretim kadrosunun yakalanması için başlatılan soruşturma kapsamında İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri tarafından Eskişehir, Konya, Trabzon, Bursa ve Adana'da eş zamanlı operasyon düzenlendi.

Operasyonda 35 şüpheliden, 3'ü profesör, 3'ü doçent, 6'sı yardımcı doçent, 15'i araştırma görevlisi ve 3'ü bilgisayar işletmeni 30'u gözaltına alındı. Şüphelilerin evlerinde yapılan aramalarda, bir dolarlık banknotlar ile terör örgütü elebaşı Fetullah Gülen'e ait kitaplar ele geçirildi.

Şüpheliler arasında, örgütün "AÜ akademisyenler sorumlusu" olarak değerlendirilen bir kişi ile örgütün şifreli haberleşme programı "ByLock"u kullanan 22 kişinin bulunduğu öğrenildi. Eskişehir'e getirilen şüphelilerin emniyetteki ifadelerinin sürdüğü bildirildi.

AÜ bünyesinde görevli üst düzey akademik personele yönelik olarak 18 Ağustos'ta İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri tarafından düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 26 şüpheliden 20'si tutuklanmıştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.