Konya devlet okullarında başarı geleneği bozulmadı

Konya devlet okullarında başarı geleneği bozulmadı
Konya’nın başarılı devlet ortaokulu Kaşgarlı Mahmut bu senede liseye geçiş sınavlarında Türkiye birincisi çıkartırken yüzde ikilik dilime 35 öğrencisini yerleştirmeyi başardı.

Adından hep başarılarıyla söz ettiren Kaşgarlı Mahmut Ortaokulu bu senede gerçekleşen sınav ve yarışmalarda dereceye girdi.

Konya’nın başarılı devlet ortaokulu Kaşgarlı Mahmut bu senede liseye geçiş sınavlarında Türkiye birincisi çıkartırken yüzde ikilik dilime 35 öğrencisini yerleştirmeyi başardı.

konyanin-basarili-devlet-okulunda-basari-gelenegi-bozulmadi-2.jpg

BAŞARI KAZANMIŞ ÖĞRENCİLER MÜKAFATSIZ KALMADI

Kaşgarlı Mahmut Ortaokulu'nda düzenlenen etkinlikle başarılı öğrencilere okul aile birliği tarafından alınan hediyeler takdim edildi. Başarının mükafatsız kalmaması gerektiğini dile getiren okul müdürü Selami Ertekin, “Her sene 50 nin üzerinde öğrencimiz Konya merkezde bulunan Fen liselerine yerleşiyor. Bu seneki sınav sonuçlarına baktığımız zaman bu rakamın değişmeyeceğini görüyoruz. Bilmenizi isterim ki bu cidden büyük bir başarıdır. Bu başarıda başta öğrencilerimiz olmak üzere emeği geçen öğretmenlerimizi ve çocuklarımızın ailelerini canı gönülden tebrik ediyorum. İnanıyorum ki bu öğrencilerimiz hayatlarının devamında da başarılı olarak çok daha güzel yerlere gelecektir.”

“BAŞARILI OLMAK KADAR İYİ İNSAN OLMAKTA GEREKİYOR”

Kaşgarlı Mahmut Ortaokulu müdürü Ertekin, “Bugün burada şunu da belirtmek istiyorum. Biz her zaman öğrencilere de belirtiyoruz ki başarılı olmak kadar dürüst ve iyi bir insan olmakta önemlidir. Başarı her şey değildir. Bizim toplumsal değerlerimizi ön planda tutup doğruluktan, yardımseverlikten, inançtan ve inanan insanlara saygı göstermekten asla vazgeçmememiz gerekiyor” ifadelerini kullanarak öğrencilerine bundan sonraki hayatlarında başarılar diledi.

LGS sınavında tam puan alarak Türkiye birincisi olan Ceylin Beytemur’a hediyesini okul müdürü verirken derece yapmış diğer öğrenciler ödüllerini okul idarecileri ve öğretmenlerinden aldı.

DÜZENLİ VE SÜREKLİ ÇALIŞTIM

Liseye Geçiş Sınavı'nda hiç yanlış yapmayıp 500 tam puanla Türkiye birincisi olan Ceylin Beytemur, “Sınava yedinci sınıftayken çalışmaya başladım. Kazanmış olduğum başarıyı düzenli ve sürekli olarak çalışmama bağlıyorum. Ben birgün çok birgün az çalışmak yerine her gün aynı düzende ve kendime belirlediğim hedefler doğrultusunda çalıştım. Bu sınav sürecinde başta ailem olmak üzere benden desteklerini hiç bir zaman esirgemeyen öğretmenlerime çok teşekkür ediyorum” dedi.

Kaşgarlı Mahmut Ortaokulu sınavlarda elde ettiği başarıların yanı sıra 2022-2023 eğitim yılına denk gelen birçok bilim ve teknoloji yarışmalarında başarı elde etmeyi başardı. Okul elde ettiği başarılarla adından söz ettirmeye devam ederken geleceğimize ışık oluyor.

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.