Konya E Tipi Kapalı Cezaevi Taşınacak

Konya E Tipi Kapalı Cezaevi Taşınacak
Konya E Tipi Kapalı Cezaevi şehir dışına taşınacak. Ereğli yolu’nda 1,4 milyon metrekarelik alanda cezaevi kampüsü inşa edilecek

Konya E Tipi Kapalı Cezaevi, Ereğli Yolu’na taşınacak. Konuyla ilgili PUSULA'ya konuşan AK Parti Konya Milletvekili ve MKYK üyesiAhmet Sorgun, Konya Adliyesi ve Şehir Hastanesiyle birlikte çehresi değişen bölgede, şehrin ortasında kalan Karatay Akabe Mahallesi’ndeki “Konya E Tipi Kapalı Cezaevi”nin taşınması için Ereğli Yolu’nda 1 milyon 400 bin metrekarelik alan tahsis edildiğini söyledi.

SORGUN: KAMPÜS ŞEKLİNDE İNŞA EDİLECEK

Konuyla ilgili Pusula’ya bilgi veren AK Parti MKYK Üyesi ve Konya Milletvekili Ahmet Sorgun, “Yeni cezaevi için tahsis edilen alan ‘Cezaevi Kampüsü’ şeklinde inşa edilecek. 300 bin metrekarelik kapalı alana sahip olacak kampüste; “L Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu”, “Kapalı Kadın Ceza İnfaz Kurumu”, “Açık Ceza İnfaz Kurumu”, “Atölyeler”, “Lojmanlar”, “Ziyaretçi Bekleme Salonları”, “Jandarma Hizmet Binası” yer alacak. Kampüste hükümlülerin çalışacağı, “Marangoz Atölyesi”, “Demir Atölyesi” gibi atölyeler de bulunacak. Kampüste bunun yanında ihtiyacı karşılayacak tam donanımlı “Ekmek Fırını” da yer alacak”  dedi.

2021'DE BAŞLANMASI HEDEFLENİYOR

Konya Cezaevi Kampüsü'nün ihalesinin yılsonuna kadar gerçekleştirilmesinin ve inşaat çalışmalarına da 2021 yılı içerisinde başlanılmasının hedeflendiğini ifade eden Ahmet Sorgun, Konya E Tipi Kapalı Cezaevi'nin yeni kampüs inşa edilinceye kadar, mevcut yerinde kalmaya devam edeceğini söyledi.

Sorgun, "Projenin tamamlanması ve Konya E Tipi Cezaevi'nin taşınmasıyla boşalacak Alan Konya Adalet Sarayı'na dahil olacak. İhtiyaç duyulan binaların yapılmasıyla birlikte alan "Adalet Kampüsü" haline dönüşecek" diye konuştu. (Emrullah Nergiz)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.