Konya elektrikli scooterları çok sevdi

Konya elektrikli scooterları çok sevdi
Konya’da adım başı görülen elektrikli scooterlar çok sevildi. Yetkililer Konya’da scooter kullanımının Avrupa standartlarında olduğunu söylüyor

Bisiklet şehri Konya’da çevreci ve eğlenceli bir ulaşım aracı olan elektrikli scooterların hizmete girmesi ile birlikte Konyalı scootera yöneldi. Yetkililerden alınan bilgilere göre Konya’da scooter kullanımı Avrupa standartlarında.

dsc-0017.jpg

Binbin İç Anadolu Bölge Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgilere göre, scooterları kullanmak için öncelikle Binbin uygulamasının telefonlara indirilmesi gerektiğinin altını çizerek uygulamaya kredi kartının tanımlanmasının ardından kullanıma başlanabileceğini söyledi. 15 yaş sınırlamasına mutlaka uyulması gerektiğini belirten yetkililer, şunları söyledi. “Özellikle küçük yaşlarda kullanımı ve birden fazla kişinin scootera binmesini kesinlikle doğru bulmuyoruz. Burada bizim için en önemli olan şey kurallara uygun sürülebiliyor olması. Önünde farı, arkasında stop lambası olması sürüş esnasında dikkat çekilmesini kolaylaştırıyor.”

dsc-0020.jpg

SCOOTER ZAMAN KAYBINI ENGELLİYOR

Yetkililer özellikle araç sürücülerinin de artık scooterlara alışmasını istediklerini ifade ederek şunları söyledi. “Artık Binbin olsun başka scooterlar olsun hayatımızın bir parçası haline gelecek. Konya’nın birde şöyle bir avantajı var. Konya 500 km’yi aşan bisiklet yoluna sahip. Coğrafi yapısının da düzgün olması sebebiyle insanlar artık scooterı çok fazla tercih ediyor. Özellikle pandemi bu tercihi daha çok körükledi. İnsanlar artık toplu taşımaya çok binmek istemiyor. Bir diğer sebebi de günümüzde satın alamayacağımız tek şey zaman. Mesela bir kişi Meram Yeniyol’dan Yaka’ya gitmeye kalksa, toplu taşıma ile önce merkeze gidip oradan tekrar Yaka otobüsüne binmesi gerekiyor. Buda büyük zaman kaybı. Ama Yeniyol’dan Yaka’ya scooterla gitmek istese 5-10 dakikada varabilir. Aslına bakarsanız scooterın bu kadar alternatif olarak görülmesinin en büyük sebebi bu.”

dsc-0027.jpg

KONYA HEM BİSİKLET HEM SCOOTER ŞEHRİ OLDU

Konyalılardan fazlasıyla olumlu dönüş aldıklarını ifade eden İç Anadolu Bölge Müdürlüğü yetkilileri, “Bu hizmet Türkiye’de sayılı ilde var. Şirketimizin İstanbul’dan sonra il tercihi Konya oldu. Çünkü Konya alan olarak Binbin’e çok müsait bir yapıda. Beklediğimiz gibi de il genelinde ciddi bir kullanım var. Şu anda Konya’da scooter kullanımı Avrupa’daki kullanım standartlarının çok üstünde. Kullanım oranlarını görünce bizde çok şaşırıyoruz. Bu derece bir talep beklemiyorduk. Bir de şu an üniversiteler tam manasıyla açılmadı. Seneye onların da açıldığını varsayarsak kullanım ikiye katlayacaktır. Konya bisiklet şehri diyoruz ama artık hem bisiklet hem scooter şehri oldu diyebiliriz. Bu arada Başkanımız Uğur İbrahim Altay’a da çok teşekkür ediyoruz. Onun öncülüğünde böyle bir şeye cesaret ettik. Her zaman konunun yakından takipçisi oldu. Bir zamanlar bu kadar bisiklet yoluna ne gerek var diyorlardı. Şimdi scooter geldi. Zamanla başka bir araç gelecek. Bisiklet yollarının kıymeti daha da bilinecek. İşte bu ileri görüşlülüktür” dedi.

dsc-0036.jpg

ARKA PLANDA ÇOK BÜYÜK BİR EKİP VAR

Scooterların sahada en iyi şekilde olması için çaba sarf ettiklerini söyleyen yetkililer, “Bu cihazların hazır ve nazır sahada olmasının en büyük sebebi, işin yürütülebilmesi için arka planda çok büyük bir ekibin olması. 7\24 bu işin üzerine duruyoruz. Cihazların panel üzerinden gün içerisinde takibini yapıyoruz. Bir cihaz arıza yaptığı zaman hemen arızasının giderilip tekrar kullanımda olması gerekiyor. Bunu yanında cihazlar sürekli dezenfekte ve temizleme işlemine tabi tutuluyor. Batarya ve akülerin yenilenmesi için arkadaşlarımız her an sahada oluyor. Yine 7 gün 24 saat hizmet veren bir çağrı merkezimiz var. 0850 474 02 72 numaralı telefondan her türlü soruya cevap veriyoruz. Dolayısıyla bu bir ekip işi. Bizim birinci önceliğimiz sürekli sahada kullanıma hazır scooter bulundurmak” diye konuştu. (Gülşen Çopur)

dsc-0043.jpg

dsc-0056.jpg

dsc-0059.jpg

 

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum