Konya Emniyeti servet hırsızlarına çöktü

Konya Emniyeti servet hırsızlarına çöktü
Dil düşürme adı verilen bir yöntemle kapıları kolaylıkla açan hırsızlar, Konya'nın Meram ilçesinde girdikleri bir evden servet değerinde ziynet eşyası çaldı. İz süren Konya Emniyeti, 4 şüpheliyi yakaladı

Emniyet yetkililerinin sık sık dile getirdiği ve vatandaşları ısrarla uyardığı dil düşürme yöntemiyle hırsızlığın yeni adresi Konya’nın Meram ilçesinde bulunan bir ikamet oldu. Tüm uyarılara rağmen evin kapısının kilitlenmeden sadece çekilmesi hırsızlığa davetiye çıkardı. Evden adeta servet çalındı.

Olay geçtiğimiz günlerde Meram ilçesi Havzan Mahallesi Tezcan Sokak’ta bulunan bir evde meydana geldi. Şüphelilerin evin kapısını dil düşürme yani kilitli olmayan kapıyı aparat yardımıyla açarak ikamete girdiği belirlendi. Şüpheliler evden 250 bin lira değerinde para ve ziynet eşyası çalarak kayıplara karıştı.

ŞÜPHELİLERİN DÖRDÜ DE TUTUKLANDI

İl dışından gelen şüpheliler Konya’daki hırsızlığın ardından yeni hedefleri için başka illere yöneldi. Aradan birkaç gün geçtikten sonra şüpheliler il dışından dönerken yine Konya üzerinden ilerleyerek gözlerden kaybolmaya çalıştı. Hırsızlık şüphelilerinin peşine düşen Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri ise 170 saatlik kamera görüntüsünü izleyerek şüphelilerin kullandığı aracı belirledi. Polisin dikkatiyle Selçuklu ilçesi Aliya İzzet Begoviç Caddesi’nde şüphelilerin bulunduğu araç tespit edildi. 3’ü kadın 4 şüpheli kısa süreli kovalamaca sonrası ekiplerce kıskıvrak yakalanarak gözaltına alındı.

Gözaltına alınan Ali Demir (53), Selma Demir (25), Gülay Mercan (26) ve Gamze Mercan (26) isimli şüpheliler emniyetteki işlemlerinin ardından sevk edildikleri adli makamlarca tutuklanarak cezaevine gönderildi. Şüphelilerin toplam 38 ayrı suç kaydının olduğu öğrenildi.

konya-emniyeti-servet-hirsizlarina-3.jpg

EMNİYET YETKİLİLERİNDEN ÖNEMLİ UYARI!

Konya İl Emniyet Müdürlüğü yetkilileri dil düşürme yöntemiyle hırsızlıkların önüne geçilmesi için vatandaşları dışarı çıkacakları zaman ev ve iş yerlerinin kapılarını kilitleyip çıkmaları için uyarmaya devam ediyor. Kapıların kilitlenmemesi hırsızların işini çok daha kolay hale getiriyor diye de vurgulandı.

konya-emniyeti-servet-hirsizlarina-4.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.