"Konya EURO2032'de olmayı hak ediyor"

Türkiye'ninbir kez daha tarihi zafer elde ettiği Konya; stadıyla, altyapısıyla, organizasyon yeteneğiyle, futbola ilgisiyle UEFA EURO 2032'yi hak ettiğini bir kez daha gösterdi.

A Millî Takım, UEFA EURO 2024 Elemeleri D Grubu 7. maçında Konya'da Letonya'yı 4-0 yenerek Almanya'daki finallere adını yazdırdı. Ay-yıldızlılar daha önce İzlanda'yı yenip Euro 2016'ya katıldığı, 2020 Avrupa Şampiyonası Elemeleri'nde Fransa'yı 2-0 mağlup ederek ilk galibiyetini aldığı Konya'daki tarihi başarılarına bir yenisini ekledi.

İtalya ile ortaklaşa düzenlecek EURO 2032 için adı yer alan10 stat arasında Konya'da yer alıyor. Ancak sayı önümüzdeki günlerde 5'e inecek.

Konya; stadıyla, altyapısıyla, organizasyon yeteneğiyle, futbola ilgisiyle UEFA EURO 2032'yi hak ettiğini bir kez daha gösterdi.

BKAN BAK: "DÜNYA ŞAMPİYONASINI KONYA'DA YAPAR MISINIZ? YAPARIZ"

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Milli maç için geldiği Konya'ya ilgili övgü dolu sözler kullandı. Konya'nın da bir spor kenti olduğunu belirten Bakan Bak şunları ifade etti: "İslami Dayanışma Oyunları, geçen yıl Konya'mızda başarıyla yapıldı. Modern tesislerde yapıldı. Konya pek çok organizasyonu da başarıyla gerçekleştiriyor. Bugün deseniz ki 'Şu dünya şampiyonasını Konya'da yapalım', rahatlıkla yaparız. 'Avrupa Şampiyonası yapalım' desek rahatlıkla yaparız. Tesislerimizde bunu yaparız. Ben özellikle iKonya taraftarına teşekkür ediyorum. Güzel bir maç sonrası, Letonya maçını 4-0 kazanarak A Milli Futbol Takımımız, 2024'te Almanya'da yapılacak Avrupa Şampiyonası'na gitmeyi garantiledi. Tebrik ediyoruz. Konya seyircisini de tebrik ediyoruz. Onlara da teşekkür ediyoruz. Takımımızı desteklediler. Konya bize uğurlu geliyor. Geride kalan hafta yine güzel bir haber daha aldık. Yaptığımız yatırımlar nedeniyle dünyanın ve Avrupa'nın en modern tesislerine, stadyumlarına sahip olan ülke Türkiye olarak İtalya'yla beraber 2032 Avrupa Futbol Şampiyonası'nı organize etme hakkını kazandık. Bu da ülkemizin bir başarısı. Spora yaptığımız yatırımların başarısı."

BÜYÜKEKŞİ: "FUTBOLCULARIMIZ 'BAŞKANIM MAÇI LÜTFEN KONYA'DA YAPALIM" DEDİ

Letonya maçını Konya'da izleyen Mehmet Büyükekşi de, Konyalı taraftarlara da teşekkür ederek muhteşem bir atmosfer oluşturduklarını aktardı. Türkiye'nin en büyük başarıları hak ettiğini anlatan Başkan Büyükekşi, "Futbolcularımız bana, 'Başkanım maçı lütfen Konya'da yapalım. Konya bize uğurlu geliyor.' demişti. Gerçekten uğurlu geldi. Türk milletine bu galibiyetler hayırlı uğurlu olsun. Bugün Cumhurbaşkanımız da hem kendisi, hem ailesi, hem de Türk milleti adına bütün takımı ve teknik heyeti tebrik etti. Bu bir ekip işi. Başarılarımız devam edecek." diye konuştu.

Konya halkı, UEFA EURO 2032'nin düzenleneceği 5 şehir arasında Konya'nın da olmasını büyük bir heyecanla bekliyor.

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.