Konya Furun (Fırın) Kebabı nasıl yapılır? Tarifi nedir?
Yayınlanma:
Güncelleme:
Konya’nın yöresel yemeği olan ve kökeni Selçuklulara uzanan Furun Kebabı nasıl yapılmalı, yapılırken nelere dikkat edilmeli?
Konya’nın yöresel yemeği olan ve kökeni Selçuklulara uzanan Furun Kebabı nasıl yapılmalı, yapılırken nelere dikkat edilmeli? Furun kebabı için gereken öncelikli malzemeleriniz; 2 kilogram koyun eti, 45-50 gram iç yağı, tuz, yarım su bardağı sudur.
NASIL YAPILIR?
Furun kebabı için hazırladığınız malzemelerinizden iç yağını düdüklü tencerinin dibine serin. Ardından koyun etini üzerine eşit bir şekilde yerleştirin. Her zaman kullandığınız ölçülerde tuzunuzu ekleyerek su ilave edin. Düdüklü tencerenin kapağını kapatıp 2 saat boyunca kısık ateşte pişirin. Etiniz piştikten sonra isteğinize göre bir pide üzerinde servis edebilirsiniz.
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.