KONYA GİBİ BİR TÜRKİYE, TASAVVUR EDİYORUZ

 KONYA GİBİ BİR TÜRKİYE, TASAVVUR EDİYORUZ
TEYAD’ın geleneksel Cuma Sohbetleri kapsamında bu hafta Konya Büyükşehir 1989-1999 dönemi eski Belediye başkanlarından ve AK Parti Kurucu üyelerinden Doç. Dr. Halil Ürün;  “Değişen Dünya Şartlarında Siya setin Önemi” konulu bir konferans verdi.

 

 

TEYAD’ın geleneksel Cuma Sohbetleri kapsamında bu hafta Konya Büyükşehir 1989-1999 dönemi eski Belediye başkanlarından ve AK Parti Kurucu üyelerinden Doç. Dr. Halil Ürün;  “Değişen Dünya Şartlarında Siya setin Önemi” konulu bir konferans verdi.

 Programı düzenleyen Ömer Lütfi Ersöz’ün Cengiz Numanoğlu’ndan “Bırakma beni” isimli şiirini okumasının ardından Kürsüye gelen Doç. Dr. Halil Ürün hizmet döneminde izlediği politikaları ve yaptığı hizmetleri anlattı. “Hukukun üstünlüğünü değil de üstünlerin hukukunu ikame etmeye çalışanlar siyaset yapmış olamazlar. İlâhî mesajın verilebilmesi için hakkın üstünlüğü şarttır.” diyen Ürün, “siyaseti halkla beraber yapmak esastır. Siyaset halkla yapılır”dedi.

İnsan eksenli siyaset yapmayan, insana yarar sağlayacak hizmetlerde bulunmayan siyasetçilerin unutulmaya mahkûm olduklarını belirten Ürün, AK Parti kurucu üyesi olduğu dönemde parti programına  “Demokratikleşme, yerelleşme ve sivilleşme ekseninde insanı merkez alan bir anlayışı hâkim kılacağız” cümlesini eklettiğini söyledi. “Konya gibi bir Türkiye, Türkiye gibi bir dünya” tasavvur ettiklerinin ve bu yönde halkla iç içe hizmet verdiklerini belirten Ürün; “İkinci el tranwayları yenilemek ve Türk yapımı sıfır tramway yaptırmak için Adapazarı’nda bir firmaya teklif sunduk, yaparız, dediler. 15 gün sonra protokolu imzalamak ve teklifi gerçekleştirmek üzere geliyoruz, paranın tamamı belediyemiz tarafından ödenecek, devlete bir kuruş bile yükümüz olmayacak diye haber verdik; genel müdür üzülerek ‘Gelmeyin başkanım’ dedi. O günün, 90’lı yılların siyasi erki yukarıdan baskı yaparak buna müsaade etmedi. O tarihlerde raylarımızın üzerinde yerli ve millî tranwaylar olacaktı. Belki çok ileri derecede teknik imkânlara sahip olmayan bir tramway olacaktı ama o gün gün daha iyiye gidecekti. Ama o günün siyasî idaresi, iktidarı; siyaseti dışa bağımlılık olarak gördüğü için, siyaset yapıyorum diye dışarıya kukla olan siyasetçiler müsaade etmediler. Yerli ve millî siyasetin Türk insanının geleceğine hâkim olması şart. Millî ve yerli düşünen siyasetçilerimize sahip çıkmalıyız. Kendi ruh kökümüzde yer alan inancımızın istikametinde heyecanımızı seferber etsek, ne kaybederiz?   Millî kültürümüzü, tarihimizi, değer yargılarımızı hayata hâkim kılmaya çalışsak, gençliğimizi bu manada yetiştirmeye çalışsak ne kaybederiz? Geleceğimizi bu manada kucaklasak, kuşatsak ne kaybederiz? Şanlı medeniyetimizi tekrar ihya etsek ne kaybederiz? Dışarıya kul köle olmaktan öte bir şeye yaramayan kopyacılığı bıraksak ne kaybederiz? Siyaseti böyle anlamak zorundayız. Konya bu manada ilklerden ve örneklerdendir. Onun için ‘Konya gibi bir Türkiye, Türkiye gibi bir dünya’ diyoruz. Konya millî şuurun, millî anlayışın, değer yargılarımızın hâkim olduğu bir yer durumuna gelmeli ve Türkiye de Konya’yı örnek almalı, Türkiye de ona göre kendi geleceğini belirlemelidir.”dedi. Program sonunda TEYAD Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Oğuz, Prof. Dr. Memduh Gezici ve Ömer Lütfi Ersöz tarafından Doç. Dr. Halil Ürün’e günün hatırasına dernek plaketi takdim edildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.