Konya Gıda Fuarı 2024 Nisan'da kapılarını açıyor

Konya Gıda Fuarı 2024 Nisan'da kapılarını açıyor
 Editör
Konya Ticaret Odası, Tüyap Fuarcılık ve KONSİAD iş birliğiyle Konya Gıda Fuarı Nisan 2024'te düzenlenecek.

Konya Ticaret Odası, Tüyap Fuarcılık Genel Müdürü İlhan Ersözlü ve KONSİAD Başkanı Ali Kaya ile iş birliği yaparak Konya Gıda Fuarı'nı düzenleme kararı aldı. Yapılan toplantıda, fuarın 2024 Nisan ayında Konya Ticaret Odası Uluslararası Fuar Merkezi'nde gerçekleşeceği açıklandı. Fuarda gıda ürünlerinin yanı sıra gıda teknolojilerinin de yer alacağı belirtildi. Sektördeki çeşitli alanlardan katılımcıların yer alacağı fuar, Konya'nın gıda sektöründeki gücünü uluslararası alanda sergileme fırsatı sunacak.

KONYA'NIN LEZZETLERİ DÜNYANIN DÖRT BİR YANINDAN GELEN ZİYARETÇİLERLE BULUŞACAK

Başkan Kaya, Türkiye'nin yıllık 25 milyar dolar gıda ihracatına dikkat çekerek, Konya'nın bu alandaki ciddi artışını vurguladı. 2022 yılında Orta Doğu ve Körfez ülkelerine yapılan gıda ihracatının yüzde 21 artarak 7 milyar dolara ulaştığını belirten Kaya, Konya'nın gıda ürünleri ihracatının geçen yıla göre yaklaşık yüzde 4 artarak 498 milyon dolara çıktığını ifade etti. Ayrıca Kaya, Konya'nın sadece bir sanayi üssü olmadığını, aynı zamanda gıda şehri olduğunu vurguladı.

Bir STK olmanın yanı sıra üyelerin ve Konya’nın rekabetçiliğini artırmak için görevler üstlendiğini belirten Başkan Kaya, ''Konya KONSİAD olarak Konya’mızın gıda alanında ki söz sahipliğini etkin kılacak ve Dünya’ya açılmasında büyük rol oynayacak projeler geliştirdik. Bu minval üzerini bizlere bir görev düştüğünü görerek Konya’mıza hizmet etme aşkı ile çıktığımız bu yolda. Gıda fuarı için çalışmalarda bulunduk. KTO Başkanımızda bizlere vermiş olduğu destek ile inşallah bu fuarı organize edeceğiz'' dedi.

KONYA GIDA SEKTÖRÜNDE DÜNYAYA AÇILIYOR

Başkan Kaya, KONYA KONSİAD olarak Konya'nın rekabetçiliğini artırmak ve dünya pazarında söz sahibi olmasına katkı sağlamak amacıyla çeşitli projeler geliştirdiklerini belirtti. KTO Başkanı Selçuk Öztürk'e teşekkür eden Kaya, 2024 Nisan ayında gerçekleşecek olan Konya Gıda Fuarı'nın Konya'ya hayırlı olmasını diledi. Fuarla ilgili detaylı bilgilerin önümüzdeki günlerde kamuoyuna açıklanacağı ifade edildi.

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.