Konya hakkında 5 ilginç bilgi

Konya hakkında 5 ilginç bilgi
Medeniyetin beşiği olan Konya hakkında birbirinden ilginç bilgiler, ilk yerleşim yerinden altında ki tünellere varıncaya kadar birbirinden ilginç 5 bilgiyi sizler için derledik.
  1. Konya, Anadolu'nun en eski yerleşim yerlerinden biridir. Neolitik Çağ'a (MÖ 6500-5500) kadar uzanan tarihiyle Konya, Hititler, Frigler, Lidyalılar, Persler, Romalılar, Bizanslılar, Selçuklular ve Osmanlılar gibi pek çok medeniyete ev sahipliği yapmıştır.catal-huyuk.jpg
  2. Konya'da Türkiye'nin en büyük çölü bulunmaktadır. Karapınar Çölü,ülkemizin en büyük ve tek çölü Konya'da bulunmaktadır Konya karapınar'da bulunan çöl Konya'nın ve Türkiye'nin tek çölü olma özelliğine sahiptir.

    karapinar-colu.jpg

  3. Kuş cenneti olarak adlandırılan Tuz gölü Konya'da bulunmaktadır. Tuz Gölü, Türkiye'nin önemli kuş cennetlerinden biridir. Gölde 200'den fazla kuş türü gözlemlenmiştir. Bu kuş türlerinden biri olan flamingolar, Tuz Gölü'nün en önemli simgelerinden biridir.

    pelikans.jpg

  4. Halk arasında Konya'nın altının tünellerle dolu olduğu söylentisi vardır. Konya'da yaşayan birine sorarsanız muhtemelen size Konya'nın altının tünellerle dolu olduğu rivayetini anlatacaktır. Hatta Mevlana Müzesinin altından Antalya'ya kadar gidilebildiği de konuşulanlar arasındadır.

    konya-tunelleri.jpg

  5. Konya'nın büyüklerinden ve ileri gelenlerinden olan vaiz Tahir Büyükkörükçü'ye göre Konya'da 18 peygamber,4 nebi,450 evliya kabri vardır. Bunların bir kısmının yeri bilinmekte bir kısmının yeri bilinmemektedir.

    evliyaaa.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.