İslami Dayanışma Oyunları, Konya için büyük kazanım fırsat ve tecrübe olacak

İslami Dayanışma Oyunları, Konya için büyük kazanım  fırsat ve tecrübe olacak
5. İslami Dayanışma Oyunları’na 1 haftadan kısa bir süre kala Konya’daki otellerin tam doluluk oranına ulaştığını ifade eden otel yöneticileri, Konya için büyük bir kazanım, fırsat ve tecrübe sağlayacağını dile getirdi.

5. İslami Dayanışma Oyunları’na 1 haftadan kısa bir süre kala Konya’daki otellerin tam doluluk oranına ulaştığını ifade eden otel yöneticileri, böyle organizasyonların her şehre nasip olmayacağını, konya için büyük bir kazanım, fırsat ve tecrübe sağlayacağını dile getirdi

9-18 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirilecek 5. İslami Dayanışma Oyunları’na sayılı günler kala Konya, dünyanın her tarafından misafirleriyle dolup taşmaya devam ediyor. 10 gün sürecek oyunların şehre ekonomik olarak çok büyük katkısının olması bekleniyor. Oteller başta olmak üzere gıda, ulaşım ve gezi alanlarında çalışmalarda son aşamalara gelindi. Otellerin büyük bir kısmı ise şimdiden tam doluluğa ulaşırken, sektörde yer alan otel yöneticileri, Konya konaklama sektörünün durumunu gazetemize değerlendirdi.

HER ŞEHRE NASİP OLMAZ

5. İslami Dayanışma Oyunları’nın, Konya için çok önemli bir organizasyon olduğunu ifade eden Dedeman Konya Hotel & Convention Center Genel Müdürü Fatih İşkin, “Oyunlar normalde geçen sene yapılacaktı. Pandemiden dolayı 2022 yılına kaldı. Dedeman Otel olarak bizlerde bütün hazırlıklarımızı tamamladık. Otellerde yüksek doluluk oranlarının olduğu bir dönem yaşıyoruz. Oyunları izlemeye çok önemli konuklar Konya’da olacak. Uluslararası anlamda ülke yöneticileri, prensler, sporcuların haricinde ülke bürokrasilerinden çok önemli konuklar olacak. Bu nedenle çalışmalarımıza çok daha fazla önem veriyoruz. Aylardır da bu dönem için hazırlanıyoruz. Otelimizdeki çalışanlarımıza da bu dönemin brifinglerini vermeye, onları da hazırlamaya gayret gösteriyoruz. Ocak ayından bu yana yenileme çalışmalarına başladık. Restoranımızı, bahçemizi, havuzumuzu yeniledik. Odalarımızı bayram temizliği gibi en ince ayrıntısına kadar temizledik. Umarım üstesinden geleceğiz. Şehrimize büyük katkısı olacak. Her şeyden önce Konya’nın tanıtılması ve pazarlamasına büyük katkı sağlayacak. Çünkü uluslararası büyük bir organizasyona ev sahipliği yapacağız. Dünya çapında Konya’nın adı duyulacak. Bunun dışında Konya ekonomisine de can verecek. Sadece otellere değil bütün Konya’ya bu dönemde ciddi anlamda fayda sağlayacak. Bu tarz organizasyonların Konya’da yer almasında, şehrimizin büyükleri olan belediye başkanlarımızın, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanımız Murat Kurum’un, Gençlik Spor Genel Müdürlüğü’nün büyük katkıları var. O yüzden kendilerine teşekkür ediyoruz. Çünkü bu organizasyonlar güzel ve önemli işler. Her şehre nasip olmayacak organizasyonlar. İnşallah hakkı ile insanları ağırlarız. Konya’dan mutlu ayrılırlar” dedi.

manset-fatih-iskin.jpg

OTELLER TAM DOLULUK ORANINA ULAŞTI

Oyunların şehre büyük katkılarının olacağını dile getiren Aydınbey Park Otel Genel Müdürü Volkan Şen ise, “5. İslami Dayanışma Oyunları, konaklama sektörü de dahil olmak üzere bütün sektörlere büyük faydası olacak. Konya’ya gelen misafirler sadece otellerde kalmayacak. Dışarıya çıkıp gezecek, alışveriş yapacak, karnını doyuracak. Ülkesine giderken hatıra olarak hediyelik ürünler alacak. Konya’ya her alanda büyük etkisi olacak. Oyunlardan dolayı otellerde de doluluk oranları çok yüksek. Bizde tam doluluk oranına ulaştık. Sabırsızlıkla misafirlerimizi bekliyoruz. Aydınbey Park Otel olarak butik bir oteliz. Bizi tercih eden misafirlerimize daha samimi, daha sıcak hizmet sunmayı amaçlıyoruz. Aydınbey Group olarak bünyemizde yer alan bütün otellerdeki gibi Aydınbey Park Otel’de de kaliteyi ve profesyonelliği en üst seviyede tutmaya gayret edeceğiz” diye konuştu.

manset-volkan-sen.jpg

KONYA OYUNLARA HER ALANDA HAZIR

Konya’nın 5. İslami Dayanışma Oyunları’na bütün sektörleriyle ve altyapısıyla her konuda hazır olduğuna inandıklarını aktaran Anemon Konya Otel Genel Müdürü Ali Şimşek, “5. İslami Dayanışma Oyunları bizim için, Konya için her açıdan çok büyük bir fırsat. Konya’nın bu büyük organizasyona bütün sektörleri ile altyapı olarak her konuda hazır olduğuna inanıyoruz. Otelimizde de 5. İslami Dayanışma Oyunları’na pandemiden günümüze kadarki süreçte hazırlıklarımızı tamamladık. Misafirlerimizin girişleri de başladı. Farklı ülkelerden sporcu misafirlerimiz şuan konaklıyorlar. Otelimizde doluluk oranımız Konya genelinde olduğu gibi üst seviyede. 6 Ağustos’tan itibaren Konya’da hiçbir otelde boş yer olmayacağını tahmin ediyoruz. Bizlerde kültürümüzün misafirperverliğini en üst seviyede göstermek için elimizden ne geliyorsa yapacağız. Konya genel olarak oyunlara kendisini hazırlamıştı. Konya’mız için çok değerli, büyük bir organizasyon. İnşallah Konya olarak çok güzel ve mutlu edici bir dönem yaşarız” ifadelerini kullandı.

manset-ali-simsek.jpeg

KONYA DOLU DOLU BİR AĞUSTOS AYI YAŞAYACAK

Konya’nın dolu dolu bir Ağustos ayı yaşayacağını ifade eden Bera Otel Ön Büro Müdürü Abdürrahim Dündar ise şu şekilde konuştu: “Konya’da 2021 yılında gerçekleşmesi planlanan ve pandemiden dolayı 1 yıl ötelenen 5. İslami Dayanışma Oyunları’nın gerçekleşmesine sayılı günler kaldı. Konya, bu büyük organizasyonun 1 yıl ötelenmesinin de avantajını yaşıyor açıkçası. Bütün sektörleriyle bu dönemi en güzel ve yararlı şekilde atlattı. Otellerde de rezervasyon anlamında çok ciddi doluluk var. Hatta bizleri tercih etmek isteyen insanları da bu dönemde doluluk nedeniyle geri çevirmek zorunda kalıyoruz. 5. İslami Dayanışma Oyunları, Konya’mız için çok iyi bir tecrübe olacak. Çok ciddi bir katılım var. Oyunların başlamasına uzun bir süre varken çok daha erken gelen uluslararası spor takımları oldu. Biri de halen otelimizde konaklıyor. Dayanışma oyunlarının şehrimize katkısı maddi ve manevi anlamda bir hayli fazla. Her anlamda Konya için bir tecrübe. İnşallah tüm Konya olarak bizlerde bu avantajı iyi değerlendiririz ve başarılı bir şekilde tamamlarız. İnşallah bu büyük organizasyon şehrimiz için bir başlangıç olur.”

(Mehmet Günnar)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.