Konya için sarı alarm! Meteoroloji tarihi ve saati duyurdu

Konya için sarı alarm! Meteoroloji tarihi ve saati duyurdu
 Editör
Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden Konya için sarı kodlu uyarı geldi. Vatandaşların ani sel, su baskını için bugün ve yarın tedbirli olmaları gerekiyor.

Konya için sarı kodlu bir uyarı yapıldı. Konya'da ilerleyen saatler için; Yerel kuvvetli yağış bekleniyor. Vatandaşlar ani sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar, yağış anında kuvvetli rüzgâr gibi risklere karşı tedbirli olmalı.

konya-yagis-uyyari.jpeg

ÇELTİK, CİHANBEYLİ, TUZLUKÇU, KULU, YUNAK ÖZELLİKLE DİKKAT ETMELİ

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden Konya için yapılan açıklamada, "Yapılan son değerlendirmelere göre; 27.09.2026 Pazar günü akşam saatlerinden itibaren bölgemizde görülecek sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların, Konya’nın kuzeyinde (Çeltik, Cihanbeyli, Tuzlukçu, Kulu, Yunak) yerel kuvvetli (21-50 kg/m2) olması beklendiğinden ani sel, su baskını, yıldırım, yağış anında kuvvetli rüzgar ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir" denildi.

konya-hava-001.jpg

İŞTE UYARININ TARİHİ VE SAATİ

Meteoroloji'den alınan verilere göre sarı kodlu ani ve kuvvetli yağışın bu akşam saat 22.00'da başlaması ve yarın saat 14.00!a kadar sürmesi bekleniyor.

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.