Konya ile Azerbaycan birlikte büyüyecek

Konya ile Azerbaycan  birlikte büyüyecek
MÜSİAD Azerbaycan Başkanı Reşat Cabirli ve Heyeti, MÜSİAD Konya Şube Yönetimi ile bir araya geldi.

Bir dizi temaslarda bulunmak üzere Konya’yı ziyaret eden MÜSİAD Azerbaycan Başkanı Reşat Cabirli ve Heyeti, MÜSİAD Konya Şube Yönetimi ile bir araya geldi. Toplantıda, Konya ile Azerbaycan arasındaki ticaret hacminin artırılması gerektiğine dikkat çekilerek, ortak ticari projeler geliştirilmesi için iş birliği yapılması kararlaştırıldı.

konya-ile-3.jpg

Konya ekonomisi hakkında Azerbaycan heyetine bilgiler veren MÜSİAD Konya Şube Başkanı Hilmi Kağnıcı, Azerbaycan ile Konya arasındaki ekonomik bağların güçlendirilmesi gerektiğine dikkat çekti. Başkan Kağnıcı, “Türkiye ile Azerbaycan’ın bağları, ekonomiden tarıma kadar birçok alanda daha da güçlenebilir. Sahip olduğu geniş tarım alanları, coğrafi konumu ve ürettiği birçok tarım ürünüyle Türkiye'nin 'Tarım Başkenti' olarak da adlandırılan şehrimiz Konya, traktör ve tarım aletleri ile makine ekipmanları imalatında Türkiye pazarının yüzde 65’ine sahip. Türkiye’nin tarım alet ve makineleri ihracatının da yüzde 45’ini gerçekleştiriyoruz. Bu minvalde Konya, Azerbaycan’ın tarımdaki gelişimine en büyük katkıyı sağlayacak şehirlerin başında geliyor. Son yıllarda sanayide yapılan yatırımlarla ciddi mesafe kat edilmiştir. Azerbaycan halkı için, sanayide ve tarım alanında ne yapılması gerekiyorsa her türlü desteğe hazırız” dedi.

konya-ile-2.jpg

“ÜRÜN TEDARİKİNDE İLK TERCİHİMİZ KONYA OLUYOR”

Toplantıda konuşan MÜSİAD Azerbaycan Başkanı Reşat Cabirli ise, “Ülkemize hizmet etmek için birçok ticari faaliyetlerde bulunuyoruz. Bu konuda Konya bizim için çok önemli. Ürün tedarikinde de ilk tercihimiz Konya oluyor” dedi.

konya-ile-4.jpg

“TECRÜBELERİNİZDEN FAYDALANMAK, YENİ İŞ BİRLİKLERİ KURMAK İSTİYORUZ”

Azerbaycan’daki refah seviyesini artırmak için saha araştırmaları yaptıklarını ifade eden Başkan Cabirli, “Konya’nın tarım ve sanayi sektöründeki hızlı büyümesi ile başarısı bizlerin dikkatini çekti. Bizler, sizlerin tecrübelerinizden faydalanmak, birlikte hareket etmek ve yeni iş birlikleri kurmak istiyoruz” dedi. Görüşmelerin sonunda Başkanı Kağnıcı ve MÜSİAD Azerbaycan Başkanı Reşat Cabirli, karşılıklı hediye takdiminde bulundu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.