Konya İlham Veren Şehirlerdendir

Konya İlham Veren Şehirlerdendir
İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi (İZÜ) Mehmet Akif Edebiyat Kulübü tarafından “Şiir ve Şehir” başlığı altında çevrimiçi olarak gerçekleştirilen programların ilkinin konuğu Şair-Yazar M. Ali Köseoğlu oldu.

İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi (İZÜ) Mehmet Akif Edebiyat Kulübü tarafından “Şiir ve Şehir” başlığı altında çevrimiçi olarak gerçekleştirilen programların ilkinin konuğu Şair-Yazar M. Ali Köseoğlu oldu. Kulüp Başkanı Fatih Akşamoğlu’nun tertiplediği programı kulüp yönetiminden M. Agah Yıldırım yönetti. Sorularla ilerleyen programda Köseoğlu, başta İstanbul olmak üzere Konya, Bursa, Erzurum gibi kadim şehirlerin edebiyat ve sanatın konusu olmasının nedenlerinin, bu şehirlerin maddi ve manevi birikimleriyle ilgili olduğunu anlatarak, “Kadim şehirler kardeştir. Sanatlar da öyle, İstanbul sadece şiirlerin değil, müziğin, resmin, minyatürün hatta mimarinin odağındandır. Mevlana ile Şems’i hatırlarsak, iki denizin buluşması gibidir şairle şehrin buluşması. İkisi de birbirine karışmaz, ama ikisi de birbirine zenginlik katar. Biz gözbebeğimiz İstanbul’un sanatın her dalı için en büyük ilham kaynağı olduğunu biliyoruz. Fakat, Konya da bundan nasiplenir. Başta gelenekli sanatlar olmak üzere, sanatçıların ana mekanlarından birisi de şehirlerdir. Konya; güzelliklere yol açan, ilham veren bir şehirdir” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.