Konya insanının yüzlerce yıllık romanını anlattı

Konya insanının yüzlerce yıllık romanını anlattı
Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından aslına uygun hazırlanan yüz yıllık “Tarihî Koyunoğlu Evi”nde, Konya kültürü ve sanatı üstüne her hafta düzenlenen konferanslar devam ediyor.

Koyunoğlu Müzesi ile Konya Fikir, Sanat, Kültür Adamları Derneği’nin ortaklaşa düzenlediği “Konya Türküleri” konulu konferans; N. Erbakan Üniversitesi öğretim üyelerinden Prof. Dr. Ali Osman Öztürk tarafından sunuldu.

 

Çok sayıda bilim, sanat, kültür adamının izlediği konferansa “Konya Kültürü”ne ilgi duyan kalabalık bir dinleyici topluluğu da katıldı. “Konya Folklor Külliyatı”, özellikle de “Konya Türküleri” konusunda en yetkin, en kapsamlı bilimsel araştırmalara yıllardır devam eden, yayınlama çalışmalarını sürdüren Prof. Dr. Ali Osman Öztürk; “Konya folkloru, Anadolu’da bin yılda oluşan ‘Türk Halk Kültürü’nü temsil eder. Gazi Mustafa Kemal Atatürk; Konya Kültürü için; Konya, asırlardan beri tüten büyük bir nurun ocağıdır; Türk harsının esaslı menbağlarından biridir” der.  

 

Federal Almanya’da, Selçuk Üniversitesi Araştırma Fonu’nda, sahip olduğumuz “Türkü koleksiyonları”ndan 2510 türküyü kataloglayan; 1998 yılında yayınlanan araştırması ile de dokuz kaynakta yayınlanan 1022 Konya Türküsü’nü tasnif eden Prof. Dr. Ali Osman Öztürk halen N. Erbakan Üniversitesi’nde öğretim üyesidir.

 

Koyunoğlu Müzesi bünyesinde bulunan, “Tarihî Koyunoğlu Evi”nde konferanslar her hafta cumartesi günleri saat 16.00’da sunulmaktadır; giriş serbesttir, konferanslara gelenlere tarihî ev “Konya ağzı” konuşan rehberlerce gezdirilmektedir.    

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.