Konya KADEM'den iftar programı

Konya KADEM'den iftar programı
Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) Konya Temsilciliği tarafından iftar organizasyonu gerçekleşti

KADEM Konya Temsilcisi Kübra Solak, Augustus Otel'de yoğun katılımla düzenlenen yemekte yaptığı konuşmada, KADEM'in sadece kadınlardan oluşan fikir ve düşünce derneği olduğunu söyledi.

Derneğin yerelde insan hakları, özelde kadının insan hakları alanında çalışmalar yaptığını ifade eden Solak, şunları kaydetti:

"Kadına yönelik şiddet ve mücadele ana konularımızdan biridir. Ancak kadına yönelik şiddetle mücadele ederken erkeği ötekileştirmeden, kime ve nereden gelirse gelsin her türlü şiddete karşı olduğumuzu da belirtmek isterim. Kadın ve erkek birbirini tamamlayan farklı cinsiyetlerdir. Gerek sosyal gerek ekonomik gerekse aile hayatındaki rol dağılımının toplumsal cinsiyet adaletine uygun bir şekilde olmasını benimsemekteyiz. Ülkemiz kadınının siyasal, sosyal, kültürel ve ekonomik alanda gelişimine katkı sağlamak amacıyla çalışmalar yapıyoruz. Yetişmiş kadınlarımızın bu alanlarda bilgi ve birikimlerini sergileyebilecekleri uygun ortamların sağlanması için faaliyetlerimize devam ediyoruz."

Konuşmanın ardından Konya Müftü Yardımcısı Saliha Bilgiç, dua etti. İftar programına, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun ablası Ayşe Çalık, AK Parti Konya Milletvekili Leyla Şahin Usta, AK Parti Konya Kadın Kolları Başkanı Ayşe Lütfiye Poçanoğlu, Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek'in eşi Fatma Akyürek, Konya Müftüsü Ali Akpınar'ın eşi, AK Parti milletvekili eşleri, KADEM üyeleri ve davetliler katıldı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.