Konya'da deprem tatbikatı yapıldı

Konya'da deprem tatbikatı yapıldı
Konya, Karaman ve Afyonkarahisar'da okullarda "Deprem Anı ve Tahliye Tatbikatı" gerçekleştirildi.

Konya, Karaman ve Afyonkarahisar'da okullarda "Deprem Anı ve Tahliye Tatbikatı" gerçekleştirildi.

Konya'da İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü koordinesinde 1175 okulda yapılan tatbikata yaklaşık 461 bin öğrenci ile 32 bin öğretmen katıldı.

Hocacihan Hüseyin Yıldız İlkokulunda Vali Vahdettin Özkan'ın katılımıyla gerçekleştirilen tatbikatta ilk sirenle sınıfta "çök-kapan-tutun" yöntemini uygulayan öğrenciler, ikinci sirenle okulun bahçesine çıktı.

gobek-1.jpg

konya-karaman-3.jpg

konya-karaman-5.jpg

konya-karaman-4.jpg

Özkan, tatbikat sonrası yaptığı açıklamada, afetlerle ilgili eğitimlerin verilmesinin ve bu kapsamda çalışmaların yapılmasının önemli olduğunu söyledi.

Okul bahçesine kurulan AFAD çadırını ziyaret eden Özkan, AFAD'ın afet öncesinde, sırasında ve sonrasında yaptığı çalışmaların kıymetli olduğuna dikkati çekti.

Karaman

Karaman AFAD İl Müdürü Şerife Han, tatbikatın faydalı olması temennisinde bulunarak "İlimizde 314 okulumuz ve Milli Eğitim Müdürlüğü kurumlarımızda 221 Milli Eğitim personelimizin, 3 bin 860 öğretmenimizin, 49 bin 127 öğrencimizin, toplam 52 bin 208 kişinin katılımıyla deprem anı ve tahliye tatbikatı gerçekleştirildi." ifadesini kullandı.

TOBB Fen Lisesindeki tatbikat İl Jandarma Komutanlığının arama kurtarma köpeklerinin gösterileriyle sona erdi.

konya-karaman-8.jpg

Afyonkarahisar

Afyonkarahisar’da il genelinde 845 okulda deprem tatbikatı gerçekleştirildi.

Recep Tayyip Erdoğan Anadolu Lisesindeki tatbikata Vali Gökmen Çiçek ve il protokolü katıldı.

Çiçek, Afyonkarahisar’ın deprem riski yüksek iller arasında yer aldığını belirterek "Afyonkarahisar’da 31 tane diri fay hattının olduğunu biliyoruz. Kurtuluşun şehri Afyonkarahisar'da her an afetlere hazır olmamız gerektiğini bilincindeyiz." diye konuştu.

Tatbikatının yapıldığı okulda Kızılay Afyonkarahisar Şube Başkanlığı çorba dağıttı.

konya-karaman-10.jpg

konya-karaman-18.jpg

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.