KONYA KİTAP GÜNLERİ DEVAM EDİYOR

KONYA KİTAP GÜNLERİ DEVAM EDİYOR
Konya Kitap Günlerinde bu hafta da önemli isimler var. Öykücüler Recep Kayalı ve Recep Seyhan, salı günü Selçuklu Teknik Lise’de bir söyleşi gerçekleştirecekler

Bu yıl ünlü bilim tarihçisi merhum Fuat Sezgin adına yapılan Konya Kitap Günleri devam ediyor. Hafta sonunda cumartesi günü yoğun bir katılım ve kalabalıkla gerçekleştirilen etkinliklerde, özellikle cumartesi günü fuarın en dikkat çekici günüydü desek yeridir. TYB Şeref Başkanı D. Mehmet Doğan, Erol Göka ve Kemal Sayar, Beşir Ayvazoğlu cumartesi günü yoğun ilgiyle karşılaştılar. Kemal Sayar ve Erol Göka’nın söyleşilerinin uzaması, Beşir Ayvazoğlu söyleşisindeki aşırı izdiham cumartesi gününe dair aldığımız notlar.

 Fuar alanı ne kadar büyük olursa olsun kalabalığın ve yer yetmezliğinin devam edeceği anlaşılmış oldu. Kitap fuarına katılan yayınevlerinden bu yıl para alınmamasına rağmen, indirimin genel olarak yüzde 30 düzeylerinde kalması da davetlilerin tepkisini çekti.

Bu haftaya gelecek olursak; ilk iki günde Bilge Kültür Sanat standında öykümüzün genç ismi Recep Kayalı ve usta isimlerinden Recep Seyhan sırasıyla pazartesi ve Salı günleri saat 15’te kitaplarını imzalayacaklar. Her iki isim ayrıca salı günü Selçuklu Mesleki ve Anadolu Lisesinde bir söyleşi gerçekleştirecekler.

Cihan Aktaş, Hayati İnanç, İhsan Süreyya Sırma, İhsan Fazlıoğlu, Hasan Ali Toptaş, İlber Ortaylı, Aykut Ertuğrul fuarın son gününde gözüme ilk planda çarpan isimler. Belli kesimdeki yazar ve şairlerin arasında Hasan Ali Toptaş ayrı bir grupta değerlendirilebilecek tek isim olarak dikkat çekiyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.