Konya kültür merkezine kavuşmalı

Konya kültür merkezine kavuşmalı
Konya Devlet Tiyatrosu Müdürü Alpay Aksum, “Bütün oyunlarımız dolu ama adı duyulan bir oyun olduğu için izleyici en çok Yedi Kocalı Hürmüz’ü sevdi” dedi.

Konya Devlet Tiyatrosu Müdürü Alpay Aksum, Konya’nın tiyatro izleyici sayısının çok fazla olduğunu ve bu sayıdan oldukça memnun olduklarını dile getirirken salonun yetersiz kaldığını vurguladı. İzleyici sayısının geçen yıl yüzde yüze ulaştığını belirten Aksum, 300 kişilik bir salonun Konya’ya az geldiğini biletlerin anında tükendiğini yeni bir salonla daha çok kişiyi tiyatroyla buluşturabileceklerini ifade etti. Aksum, “Konya’da bir kültür merkezi yok ihtiyaç var hem de çok fazla. Ereğli’de Karapınar’da bir kültür merkezi varken bütün bunların bağlı olduğu Konya’da neden yok bilemiyorum ”dedi.

ekran-alintisi-005.jpg

Konya Devlet Tiyatrosu kaç yeni oyunla bu sezon izleyici karşısına çıkıyor?

4 yeni oyunla izleyici karşısına çıktı. Geçen sezonki oyunlarımız da devam ediyor. Fatih (BİZANS DÜŞTÜ), Yedi Kocalı Hürmüz, Fermanlı Deli Hazretleri, 4.Ay, Aşkın Da Aşık Olduğu Aşk, yeni çocuk oyunumuz var Sayı Dedektifleri ile birlikte toplamda 7,8 oyunumuz var.

Konya Devlet Tiyatrosu turnelerine devam ediyor. Bu sezonda nerelere gideceksiniz?

Hemen hemen Türkiye’deki her yere gidiliyor. Devlet Tiyatroları 12 bölgesiyle birlikte Türkiye’nin 81 iline ve ilçelerine turneye gidiyor. Programa göre turnelerde sergilediğimiz oyunlar değişiyor. Bölgelere göre de oyunlarımızı değiştiriyoruz.

“KONYA TİYATROYU SEVİYOR”

Konya Devlet Tiyatrosu’nda kaç sanatçı var?

Konya Devlet Tiyatrosu olarak benimle birlikte 14 sanatçı var. Aslında biraz mucize yaratıyoruz. Çok acil sanatçı istihdamına gerek var.

 

Konya’nın kültür merkezine ihtiyacı olduğunu bir basın toplantısında dile getirmiştiniz. Bu konuyla ilgili neler söylemek istersiniz?

Bu konuyu hala da söylüyorum. Neden Konya’da bir kültür merkezi yok ihtiyaç var hem de çok fazla. Çünkü 300 kişilik bir salonumuz var ve bizim seyirci sayımız çok. Ereğli’de Karapınar’da bir kültür merkezi varken bütün bunların bağlı olduğu Konya’da neden yok bilemiyorum. Kültür merkezinin içinde sadece tiyatro değil korolar da yer alır. Bütün dersler verilir. Konya kültür merkezine kavuşmalı kültür merkezi herkesin faydalanacağı bir yerdir.

“ÖĞRENCİLERE SOSYAL HAYAT VERMEK LAZIM”

Konya tiyatro izlemeyi seviyor diyebiliriz biletlerin günler öncesinden satılmasına bakacak olursak…

Kapıda kuyruklar oluşuyor ama maalesef yer yok. O yüzden bir sahne daha yapılmasını çok istiyoruz. İnternetten bir anda bilet tükeniyor. Acilen Bosna tarafına öğrencilerin gidebileceği bir salon yapılması gerekiyor. Öğrencilere sosyal hayat vermek lazım. 300 kişilik bir salon yapılsa Bosna’ya her gün oyun sergilense her gün dolar.

ekran-alintisi2.jpg

Geride bıraktığımız yılda seyircinin tiyatroya ilgisi nasıldı?

Bu zamana kadarki doluluk sayısı yüzde yüz. İlgi oldukça yüksekti.

İzleyici en çok hangi oyunu sevdi?

İzleyici en çok Yedi Kocalı Hürmüz’ü sevdi. Aslında bütün oyunlar dolu gidiyor ama adı duyulduğu için sempati gösteriyor.

Yeni oyunlar gelecek mi?

Mart ayında Bursa Devlet Tiyatrosu’ndan 80 günde Devr-i Âlem adlı oyunu izleyiciyle buluşturmayı düşünüyoruz. Güzel bir oyun.

 

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum