KONYA KÜLTÜR SANATTA BU HAFTA

KONYA KÜLTÜR SANATTA BU HAFTA
Şehrimizden ve ülkemizden kültür sanat haber ve etkinlikleri bir arada, yazımızda...

ANKARA KİTAP FUARI KAPILARINI AÇTI

Ankara kitap fuarı 14.kez sizleri bekliyor. Her yıl ATO Congresium’da Eylül fuarcılık tarafından düzenlenen Ankara kitap fuarının bu yıl 14.’sü 28 Şubat’ta kapılarını açtı. Bu yıl konuk ülke olarak Fransa’yı misafir eden Ankara kitap fuarı Dünyaca ünlü yazar Jean C. Grange’ı Uluslararası onur konuğu olarak ağırlayacak. Bir diğer onur konuğu çok sevilen roman ve öykü yazarı Gülten Dayıoğlu.

Canan Tan, Haydar Ergülen, Hasan Ali Toptaş, İlber Ortaylı, Mehmet Eroğlu, Erol Mütercimler, Ahmet Turgut, Serhat Yabancı ve Pelin Çift gibi pek çok yazar ve şairin söyleşi, imza günleriyle katılacağı fuarı geçmiş senelerle kıyasladığımızda Ankara’da değişen siyasi yönetimin fuar katılımcılarının da belli bir siyasi görüşte kümelendiğini görüyoruz.

14. Ankara Kitap fuarı 8 Mart’a kadar saat 10.00’dan 20.00’a kadar ziyaret edilebilecek.

 

KAYSERİ KÜLTÜREL ATAKLARINI SÜRDÜRÜYOR

Roma döneminden kalma kalesi, Selçuklu dönemi kümbetleri, Gevher Nesibe Darüşşifası ve 6 bin yıllık geçmişe sahip Kültepe ören yeriyle açık hava müzesini andıran Kayseri'ye, kil tablet, doğa, havacılık ve oyuncak müzeleri yapılacak.

Kent merkezindeki tarihi eserleri ve 6 bin yıllık geçmişe sahip Kültepe Ören Yeri ile açık hava müzesini andıran Kayseri'ye, Büyükşehir Belediyesince kil tablet, doğa, havacılık ve oyuncak müzeleri kazandırılacak.

Büyükşehir Belediyesi, Kültepe'den çıkarılan tabletlerle pek çok eseri bünyesinde barından Arkeoloji Müzesi, ilk tıp fakültesi olarak bilinen Gevher Nesibe Darüşşifası (Selçuklu Müzesi), tarihi Kayseri Lisesi'nde yer alan Milli Mücadele Müzesi ve Güpgüpoğlu Etnografya Müzesi'nin yer aldığı kente yeni müzeler kazandırmak için çalışma başlattı.

Roma döneminden kalma kalesi, Selçuklu dönemi kümbetleri, Gevher Nesibe Darüşşifası ve Kültepe ören yeriyle açık hava müzesini andıran Kayseri, kil tablet, doğa, havacılık ve oyuncak müzeleri ile tarihe ışık tutacak.

RAFADAN TAYFA 3 DAHA İDDİALI

İkinci filmiyle animasyon film seyirci rekorunu kıran Rafadan Tayfa serisinin üçüncü halkası için hazırlıklara başladıklarını ifade eden filmin yapımcı ve yönetmeni İsmail Fidan, Box Office Türkiye'ye yaptığı açıklamada, "Göbeklitepe" ile kendi kategorilerinde önemli bir başarıya imza attıklarını, hala vizyonda olan filmin 3,5 milyona yaklaşan gişe rakamıyla sinema seyircisinden tam not aldığını belirtti.

Sinema sektörünün 2019'un ilk yarısında yüzde 45,1'lik bir seyirci kaybı yaşadığını hatırlatan Fidan, sürecin hem kendileri hem de diğer yapımcıları zorladığını ancak 27 Aralık'ta vizyona giren "Göbeklitepe"nin sektör için umutları tazelediğini aktardı.

Fidan, televizyon ve sinema seyircisinin farklı motivasyonlarının bulunduğuna dikkati çekerek, "Rafadan Tayfa çizgi serisinin TRT Çocuk’taki başarı grafiğini, beyaz perde ile taçlandırmak için çok çalıştık. Televizyondaki başarınız sinema seyircisi için önemli bir kriter; ancak tek motivasyon değil. Bu noktada sinema seyircisi, her anlamda sizden çok daha güçlü performans bekliyor." değerlendirmesini yaptı.

SKM’DE BU HAFTA

TİYATRO: Selçuklu Kongre Merkezinde bugün saat 20’de kült eser Suç ve Ceza’nın tiyatro uyarlaması sahnelenecek.

 Dostoyevski’nin Suç ve Ceza adlı klasik romanından uyarlanan bu eser, uğradığı haksızlığı cinayet işleyerek ortadan kaldıracağına ve böylece adaleti sağlayacağına inanan üniversite öğrencisi Raskolnikov’un kendi vicdanıyla kalmasının etkileyici hikâyesini anlatmaktadır.

Yöneten: Bilge Emin Oyuncular: Adil Şahin, Berfu Çiftçi, Başak Atalay, Mehmet Dönmezer, Sanem İşler Şen, Duygu Şen, Erkan Erkoç, Zeynep Çimenciler, Şenol Birinci, Beyza Şahin, Fatih Dinçer, Harun Ümit Yılmaz, Emrah Girgin, Hazal Gezer, Serkan Bilgili

KONSER: SKM’de bu hafta birbirinden önemli sanatçılar Konyalı müzikseverlerin kulaklarının pasını silecek. Özellikle Bülent Ersoy bu sanatçılar arasında ön plana çıkıyor.  Gökhan Tepe, 2 Mart'ta Selçuklu Kongre Merkezi Anadolu Oditoryum'da sahne alıyor. Halk müziğinin güçlü sesi Sevcan Orhan, 3 Mart 2020, Salı akşamı saat 21:00' da SKM Anadolu Oditoryum sahnesinde sevenleriyle buluşacak. Bülent Ersoy ve Selin Ciğerci, Bayhan Prodüksiyon organizasyonuyla 4 Mart 2020'de Selçuklu Kongre Merkezi Anadolu Oditoryum'da sizlerle buluşacak.

Hafta içinin son starı ise Teoman olacak SKM’de. Teoman, Bayhan Prodüksiyon organizasyonuyla 6 Mart'ta Selçuklu Kongre Merkezi Anadolu Oditoryum'da sizlerle...

Rock müzik sahnesine birbirinden özel şarkılar, albümler ve performanslar kazandıran, Türk Rock müziğinin en başarılı şarkıcı ve söz yazarlarından Teoman, “Bayhan Prodüksiyon” organizasyonuyla gerçekleşecek olan Türkiye Konserleri kapsamında sevenleriyle buluşuyor. Geçmişten bugüne en sevilen şarkılarının yer aldığı repertuvarı, dinamik sahne performansı ve deneyimli orkestrasıyla Teoman müzikseverlere unutulmaz anlar yaşatacak.

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.