Konya Kurban Bayramı’na Hazır       

Konya Kurban Bayramı’na Hazır       
Konya Büyükşehir Belediyesi, vatandaşların Kurban Bayramı’nı huzurlu ve sorunsuz bir şekilde geçirmeleri için gerekli tedbirleri aldı.

Konya Büyükşehir Belediyesi, Kurban Bayramı öncesi şehir genelinde gerekli tüm hazırlıklarını yaptı.

KURBAN SATIŞ YERLERİ DENETİM ALTINDA

Konya Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı, ilçelerde tespit edilen kurban satış ve kesim yerlerinden başka yerlerde kurban satışına ve kesimine müsaade edilmeyeceğini bildirdi. Kurban satış ve kesim yerlerinde veteriner hekimler ve Zabıta ekiplerince sağlık ve belge kontrolleri yapılırken; satış ve kesim yerlerinde oluşacak her türlü atıkların çevre kirliliğine mahal bırakmayacak şekilde toplanması ve temizlenmesi konusunda da gerekli önlemleri aldı.

 

ÜCRETSİZ KURBANLIK HAYVAN MUAYENESİ

 

Konya Büyükşehir Belediyesi’nin Tatlıcak bölgesindeki Hayvan Park ve Pazar Yeri Tesisleri’nde veteriner hekimler tarafından bayramın ikinci gününe kadar hayvanların ücretsiz genel muayenesi, yaş tayini ve ultrason ile gebelik testi hizmeti veriliyor.

MEZARLIKLAR ZİYARETE HAZIR

Konya merkez ve ilçelerdeki tüm mezarlıkların genel temizliğini yaparak vatandaşların huzur ve güvenliği için tedbirleri artıran Büyükşehir Belediyesi, şehir merkezinde temizlik çalışmalarını da ilçe belediyeleri ile birlikte bayramın son gününe kadar sürdürecek.

TOPLU ULAŞIM İLK 2 GÜN ÜCRETSİZ

Otobüs ve tramvaylarda bayramın birinci ve ikinci günü ücretsiz, üçüncü ve dördüncü günleri yüzde 50 indirimli hizmet verecek olan Ulaşım Planlama ve Raylı Sistem Dairesi Başkanlığı, vatandaşların bayram ziyaretlerini daha rahat ve huzurlu geçirmelerini sağlamak amacıyla gerekli tüm tedbirleri aldı.

kurban_b_2.jpg

ZABITA, BAYRAMDA MESAİYE DEVAM EDECEK

Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığı da Kurban Bayramı süresince vatandaşların her türlü şikayetlerine cevap vermek üzere çalışmalarını sürdürecek. Bayram tatili boyunca Zabıta Dairesi Başkanlığı hizmet binası ile Otogar ve Çevre Zabıta Amirliklerinde 24 saat, Zafer Meydanı ve çevresinde 08.00 – 23.00 arası, Mevlana Türbesi, Bedesten ve Eski Garaj civarında 08.00-24.00 arası hizmet verilecek. Zabıta ile ilgili şikayetler için 350 31 74 no’lu telefon aranabilecek.

KOSKİ 24 SAAT GÖREV BAŞINDA

Konya Büyükşehir Belediyesi KOSKİ Genel Müdürlüğü, bayram süresince su, kanalizasyon ve sayaç arızalarında 24 saat hizmet verecek. Vatandaşlar su ve kanalizasyon arızaları için ALO 185’i arayabilecekler.

İTFAİYE, 110 MERKEZDE NÖBETTE

Bayram süresince normal mesaisine devam edecek olan İtfaiye Dairesi Başkanlığı; Konya merkez ve 31 ilçedeki 110 merkezde çalışmalarını sürdürecek. Vatandaşlar, yangın ve benzeri tabii afetlerle ilgili ihbarlarını 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirebilecekler.

FEN İŞLERİ VE YAPI KONTROL DAİRELERİ

Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri ve Yapı Kontrol Dairesi Başkanlıkları da bayram süresince, yol, tretuvar, kaldırım, yürüyen merdiven, aydınlatma ve benzeri sorunlara anında müdahale edecek Acil Müdahale Ekibi hizmet verecek.

Vatandaşlar, bayram süresince belediye birimleri ile ilgili şikayetlerini Alo 153 ve 221 14 00 no’lu telefonlara bildirebilecek.

kurban_b_3.jpg

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.