Konya KYK Yurtları kapılarını depremzedelere açıyor

Konya KYK Yurtları kapılarını depremzedelere açıyor
Konya Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) Konya’da bulunan yurtlarını, depremzedeler için boşalttırmaya başladı. Şehir dışında olan öğrenciler eşyalarını almak için Konya’ya geliyor.

Kahramanmaraş’ın Pazarcık ve Elbistan ilçelerinde meydana gelen depremlerin ardından 7 günlük Ulusal Yas ilan edilmiş ve Yükseköğretim Kurulu (YÖK) depremden etkilenen 10 ilde yükseköğretim kurumlarında bahar yarıyılı eğitim ve öğretim dönemine ara vermişti. YÖK tarafından açıklanan diğer bir duyuruda ise aralarında Konya’nın da bulunduğu 12 ilde, yurt ve kampüs imkânlarının ihtiyaç halinde kullanılma sunulması üzerine yükseköğretim kurumlarında da bahar yarıyılı eğitim ve öğretim dönemi daha sonra açıklanacak bir tarihe kadar ertelenmişti. Bu kapsamda Konya’da bulunan KYK Yurtları’nın boşaltılmasına başlandı. Yurtlarda kalan öğrencilerle iletişime geçen yurt yönetimi, yurtların depremzedelere açılacağını belirterek boşaltılmasını istedi. Öğrenciler, yurtlarda bulunan eşyalarını almak için Konya’ya geliyor.

•Yiğit Berkay ÇOPUR

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum