Konya merkezli 33 ilde FETÖ operasyonu: 80 gözaltı kararı

Konya merkezli 33 ilde FETÖ operasyonu: 80 gözaltı kararı
KONYA merkezli 33 ilde Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında 80 kişi hakkında gözaltı ve yakalama kararı çıkartıldı.

KONYA merkezli 33 ilde Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında 80 kişi hakkında gözaltı ve yakalama kararı çıkartıldı. Şüphelilerin örgütte il- ilçe imamı, büyük-küçük bölge imamı, örgüt muhasebecisi, bölge talebe mesulü, şehir dışı talebe mesulü gibi pozisyonlarda görev aldıkları ileri sürüldü.
Konya Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü FETÖ/PDY soruşturması kapsamında, daha önceden gözaltına alınan şüphelilerin ifadeleri ve yapılan çalışmalar sonucunda örgütün Konya ili yöneticiliği yaptığı, örgüte üye olduğu, örgüte elaman temin ettiği, örgüt adına eylem ve faaliyetlerde bulunduğu ve paralel devlet yapılanmasında rol aldığı belirlenen 80 kişi hakkında gözaltı ve yakalama kararı çıkartıldı. Karar üzerine bugün sabah saatlerinde Konya merkezli 33 ilde eş zamanlı operasyon düzenlendi. 

konya-merkezli-33-ilde-feto-operasyonu-80-gozalti-karari-_7142_dhaphoto3.jpg 
CHP ESKİ GENÇLİK KOLLARI BAŞKANI'NA GÖZALTI KARARI 
Şüphelilerin örgütte il- ilçe imamı, büyük-küçük bölge imamı, örgüt muhasebecisi, bölge talebe mesulü, şehir dışı talebe mesulü gibi pozisyonlarda görev aldıkları ileri sürüldü. Hakkında gözaltı kararı verilen şüphelilerin arasında CHP eski gençlik kolları başkanı H. F. T.'nin de olduğu belirtildi. H. F. T.'nin örgütün Mevlana eyaletinde bölge talebe mesulü olarak görev yaptığı ileri sürüldü. Şüphelilerin gözaltına alınması için operasyonun sürdüğü belirtildi. 

28 KİŞİ GÖZ ALTINA ALINDI

İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şubesi ekiplerince, 33 ilde düzenlenen eş zamanlı operasyonda 28 kişi gözaltına alındı. Konya'da 41, diğer illerde 39 kişiyi yakalamak için Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri sabah erken saatlerde eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyon kapsamında 28 kişinin gözaltına alındığı öğrenildi. Adreslerinde bulunmayan diğer şüphelilerin de yakalanması için çalışmaların sürdüğü ve gözaltı sayısının artabileceği belirtildi.

Kaynak:Demirören Haber Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.