Konya Milletvekili Kalaycı’dan emekliler için kritik çıkış!
TBMM Genel Kurulunda, en düşük emekli aylığının artırılmasını da içeren Bazı Kanunlarda ve 375 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede (KHK) Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'nin tümü üzerindeki görüşmeler tamamlandı.
"EMEKLİLERİMİZİN DERDİ DERDİMİZ, BEKLENTİLERİ BEKLENTİMİZDİR"
MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı, kanun teklifiyle en düşük emekli aylığının 20 bin liraya yükseleceğini anımsatarak, "Böylelikle en düşük emekli aylığı 3 bin 119 lira artırılarak dosya maaşı 20 bin liranın altında kalan 4 milyon 917 bin emeklinin yararlanması sağlanmaktadır. Elbette gönül ister ki daha yüksek artışlar yapılabilsin. Emeklilerimiz ömrünün büyük bir kısmını üretime, ülkemizin kalkınmasına, katma değer yaratmaya adamış kişilerdir. Emeklilerimizin derdi derdimiz, beklentileri beklentimizdir. Emeklilerimizin beklentilerinin önümüzdeki süreçte karşılanacağına inanıyoruz. Bugün emeklilik sisteminde yaşanan eşitsizliklerin, yapısal sorunların mutlaka giderilmesi gerekmektedir" diye konuştu.
Ödediği prim daha fazla olanlarla daha az olanlara aynı tutarda emekli aylığı ödenmesinin sosyal sigorta sistemine aykırı olduğunu söyleyen Kalaycı, "Prim maaş dengesi gözetilerek, mevcut emekli aylıkları arasındaki eşitsizlikleri giderecek intibak düzenlemesinin kademeli bir şekilde yapılmasını, ayrıca emekli aylığı bağlanmasında güncelleme katsayısı ve aylık bağlama oranlarının gözden geçirilmesini gerekli görüyoruz. Emekli aylığı, maaş ve ücret artışlarının kalıcı refah artışına dönüşmesinin tek yolu enflasyonun kalıcı biçimde düşürülmesidir" değerlendirmelerinde bulundu.
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.