Konya milletvekili sordu, tarih belli oldu: Konya Akdeniz’e dört koldan bağlanıyor

Konya milletvekili sordu, tarih belli oldu: Konya Akdeniz’e dört koldan bağlanıyor
İç Anadolu ile Akdeniz Bölgesi arasındaki Orta Toroslar’da karayolu ulaşımını daha konforlu, rahat, güvenli ve seri bir şekilde sağlamak adına başlatılan 4 farklı tünel projesinin akıbeti Konyalı vekilin soru önergesiyle netlik kazandı

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı, Konya’yı Akdeniz Bölgesine kesintisiz bağlayacak tünel ve yolların son durumuna ilişkin Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu’ndan bilgi aldı.

mhp-konya-milletvekili-mustafa-kalayci.jpg

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Plan ve Bütçe Komisyonu’nda Konya’nın ulaşım yatırımlarını gündeme getiren MHP’li Kalaycı, Bakan Uraloğlu’na, “Alacabel, Kuşyuvası, Sertavul ne zaman bitecek? Eğiste sonrası ne zaman bitecek? Belören-Bozkır yolu ne aşamada? Seydişehir-Bozkır yolu ne zaman bitecek?” diye sorarak, Konya Metrosu’nun son durumu hakkında da bilgi istedi.

alacabel-tuneli.jpg

ALACABEL TÜNELİ 2025’DE TRAFİĞE AÇILACAK

Sorulara Bakan Uraloğlu imzasıyla verilen yazılı cevapta, Konya-Antalya güzergâhı üzerinde yapım çalışmaları devam eden Alacabel Tünelinin uzunluğunun 7,36 kilometresi çift tüp tünel, 11,8 kilometresi bölünmüş yol olmak üzere toplam 19,2 kilometre olduğu hatırlatılarak, “Alacabel Tüneli'nde bugüne kadar toplam 14.720 metre uzunluğundaki çift tüp tünel kazısı bitirilerek her iki tüpte ışık görünmüş olup 12.961 metre kaplama betonu tamamlanmıştır. 2023 yılı sonu itibariyle tünel kaplama betonunun tamamının bitirilmesi hedeflenmektedir. 2025 yılında bağlantı yolları da tamamlanarak Alacabel Tünelinin trafiğe açılması planlanmaktadır” denildi.

sertavul-tuneli.png

SERTAVUL TÜNELİNDE ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR

Karaman-Mersin yolu üzerinde 1 adet çift tüp 3.290 metre uzunluğundaki Sertavul Tünelinin 1 adet 298 metre uzunluğunda Medreselik Viyadüğü ve 6,17 kilometre bağlantı yolu olmak üzere toplam 9,8 kilometre bitümlü sıcak karışım kaplamalı bölünmüş yol yapılacağı, bugüne kadar toplam 3.734 metre kazı ve destek ile 819 metre kaplama betonu tamamlandığı, 2025 yılı sonuna kadar ikmal ihalesi kapsamında bağlantı yollarının da tamamlanmasının planlandığı bildirildi.

kusyuvasi-tuneli1.jpg

KUŞYUVASINDA YENİ TÜNELLER TAMAMLANIYOR

21 tünel ve 5 viyadükten oluşan Kuşyuvası Aksı Projesinde bugüne kadar toplam 12 tek tüp tünel ile birlikte 22,9 kilometre yolun tamamlandığı anımsatılarak, “697 metre uzunluğundaki Karapınar Tüneli’nin yapım çalışmaları devam etmektedir. Ayrıca 2 adet 968 metre uzunluğundaki Kaplanhanı 1-2 tünellerin 2024 yılı sonunda tamamlanması planlanmaktadır” denildi.

Eğiste Viyadüğünün devamı durumundaki 33 kilometrelik Hadim-Taşkent yolunun proje çalışmalarının devam ettiği, yatırım programında bulunan yolun bütçe imkanlarına göre ihale edilmesi planlandığı bildirilerek, 35 kilometre uzunluğundaki Belören-Bozkır bölünmüş yol projesinin bütçe imkanları dahilinde önümüzdeki dönemde ihale edilmesinin hedeflendiği kaydedildi.

46 kilometre uzunluğa sahip Seydişehir-Bozkır yolunun önceki yıllarda 16 kilometresinin tek yol olarak tamamlandığı, geriye kalan 30 kilometrelik kesimin projesinin hazırlandığı kaydedildi.

kusyuvasi-tuneli.jpg

KONYA METROSU KREDİ ANLAŞMASI ONAY BEKLİYOR

Konya metrosu etüt-proje çalışmalarının tamamlandığı ve yapım ihalesinin gerçekleştirildiği anımsatılan açıklamada, dış krediyle yapımı öngörülen projede yapımın başlaması için kredi sözleşmesinin imzalanması gerektiği, Hazine ve Maliye Bakanlığınca yürütülen kredi anlaşmasının onay sürecinin nihayete ermesi ardından yapım çalışmalarının başlayacağı ifade edildi.

Güncel gelişmelerden anında haberdar olmak için aşağıdaki linki tıklayarak WhatsApp grubumuza dahil olabilirsiniz https://chat.whatsapp.com/EMhe2A1A0esChU9ySiRiYR

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.