Konya Milletvekillerinden Muhammed Ali mesajı

Konya Milletvekillerinden Muhammed Ali mesajı
Konya AK Parti Milletvekilleri, hayatı boyunca ırkçılıkla mücadele eden efsane boksör Muhammed Ali'yi ölümünün 4. yıldönümünde andı.

Efsanevi boksör Muhammed Ali, ölümünün 4. yılında anılıyor. 17 Ocak 1942'de doğan Cassius Marcellus Clay, 22 yaşında İslam dinini seçerek Muhammed Ali adını aldı. Amatör olarak katıldığı 167 maçın 161'ini, profesyonel olarak çıktığı 61 maçın 56'sını kazanarak güç bir rekora imza atan Muahmmed Ali, Amerika’da ötekileştirilen, hak mahrumiyeti yaşanan siyahilerin hakları için ömrünü mücadeleye adadı. 3 Haziran 2016 yılında hayatını kaybetti.

KONYA MİLLETVEKİLLERİ ANDI

AK Parti Konya Milletvekilleri sosyal medya hesaplarından Muhammed Ali’nin 4. ölüm yıldönümü nedeniyle birer mesaj paylaştı. AK Parti Konya Milletvekili ve Genel başkan Yardımcısı Leyla Şahin Usta Twitter hesabından, “Ötekileştirmeye, ötekileştirilmeye, ırkçılığa karşı; adalet, özgürlük ve eşitlik için mücadele eden #MuhammedAli’yi vefatının 4’ncü yılında rahmetle anıyorum. Allah rahmet eylesin, mekanı cennet olsun” mesajını paylaştı. AK Parti Konya Milletvekili Halil Etyemez  ise, “Ömrünü ırkçılıkla mücadeleye adayan, efsanevi boksör Muhammed Ali'nin 1976 yılında Ayasofya'da "Hayatımda ilk defa bu kadar beyaz müslümanı bir arada görüyorum." diye söylediği söz düşer aklıma... Vefatının 4’üncü yıldönümünde rahmetle.... #MuhammedAli” ifadelerini kullandı.

MUHAMMED ALİ KİMDİR?

Muhammed Ali, önceki adı: Cassius Marcellus Clay Jr. (17 Ocak 1942; Louisville, Kentucky - 3 Haziran 2016; Phoenix, Arizona), Amerikalı Müslüman profesyonel boksör. Tüm zamanların en iyi boksörü olarak kabul edilen Muhammed Ali, kariyeri boyunca yaptığı maçların yalnızca 5 tanesini kaybetmiştir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.