Konya Müftülüğünden hacı adaylarına "mağduriyet yaşamayın" uyarısı!

Konya Müftülüğünden hacı adaylarına "mağduriyet yaşamayın" uyarısı!
Konya Müftülüğü, 2023 yılı hac organizasyonuyla ilgili bilgilendirme ve uyarılarda bulundu.

Konya İl Müftülüğünden 2023 yılı hac organizasyonuyla ilgili bilgilendirme ve uyarı geldi.

Açıklama şöyle:

  • Vatandaşlarımızın hac ön kayıtlarında mağduriyet yaşamamaları için 2023 yılı hac organizasyonuyla ilgili öne çıkan bazı maddeleri önemine binaen bir kez daha paylaşmak istiyoruz:
  • 2020 yılında kesin kayıt hakkı elde edip 65 yaş sınırı ve salgın şartları nedeniyle hacca gidemeyen hacı adaylarımız, 2023 yılı hac organizasyonunda ilk defa hacca müracaat eden veya kurada daha önce ismi çıkmayan bir hacı adayımız ile grup birlikteliği yaptığı takdirde kazanılan haklarını kaybedecekler ve tekrar kuraya girmek zorunda kalacaklardır.
  • Hacı adayımız, hac kura katsayıları kendileriyle aynı olan kişilerle beraber hacca gitmek istediklerinde, kura birlikteliğine dair değişiklik taleplerini e-devlet sistemi üzerinden gerçekleştirebilecekler.
  • Ancak hacı adayımız hac kura kat sayıları kendilerinden farklı olan hacı adayları ile kura birlikteliğine dair değişiklik taleplerine yönelik iş ve işlemlerini ise 05-31 Ocak 2023 tarihleri arasında il/ilçe müftülüklerinde yapabileceklerdir.
  • Sisteme kayıtlı vatandaşlarımızın bilgilerinde (il, ilçe, telefon numarası, konaklama tercihleri, kuraya birlikte katılmak isteyen kişiler vb. hususlarda) değişiklik yapmak isteyenler durumlarını e-devlet sistemi üzerinden 31 Ocak 2023 tarihine kadar yapabilirler.
  • Hac ön kayıtlarında son güne girmiş bulunmaktayız.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.