Konya mutfağının bilinmeyen lezzeti! İsmini duyanlar şaşırıyor

Konya, tarih boyunca pek çok medeniyete ev sahipliği yapmış, kadim bir kültür şehri olarak Anadolu’nun zengin mirasını günümüze taşımıştır.
Bu mirasın en lezzetli parçalarından biri, kuşkusuz Konya mutfağıdır. Geçmişten günümüze taşınan yemek kültürü, sadece damakları şenlendirmekle kalmaz, aynı zamanda bir coğrafyanın hikâyesini de anlatır.
Bu eşsiz lezzetlerden biri de Konya mutfağının incisi olarak nitelendirilen Sütlü Pilav. Nesilden nesile aktarılan bu özel tarif, içerdiği süt ve kaymak ile diğer pilav türlerinden ayrışarak kendine özgü, hafif tatlımsı bir lezzet sunuyor.
İŞTE O TATLIMSI SÜTLÜ PİLAV TARİFİ
MALZEMELER:
5 YEMEK KAŞIĞI TEREYAĞI
1 ORTA BOY SOĞAN
2 SU BARDAĞI BULGUR
1 SU BARDAĞI SU
1 SU BARDAĞI SÜT
1/2 SU BARDAĞI KAYMAK
2 TATLI KAŞIĞI TUZ
5 ORTA BOY YEŞİL SOĞAN
4 DAL TAZE NANE
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.