Konya ne kadar doğalgaz tüketiyor?

Konya ne kadar doğalgaz tüketiyor?
2003 yılında doğalgazla tanışan ve yıllardır soğuk kış aylarını güvenli, konforlu ve ekonomik bir şekilde geçiren Konya’da doğalgaz abone sayısı 374 bine, yıllık tüketim ise yaklaşık 500 milyon metreküpe yükseldi

YILDA 500 MİLYON METREKÜP

13 yıldır kışı doğalgaz konforunda geçiren Konya’da doğalgaz abone sayısı 374 bine yükseldi. Enerya’nın Konya merkez ve ilçelerdeki çalışmaları hakkında gazetemize açıklamalarda bulunan Bölge Müdürü Arif Kösen, “Konya’da 2003 yılında başlayan çalışmalarımız sonucunda 2 bin 670 km hat imalatına ve yıllık 494,9 milyon metreküp gaz satış hacmine ulaştık” dedi.

99 MAHALLEYE DOĞALGAZ

Konya merkezde 83 mahalleye hizmet götürdüklerini söyleyen Kösen, “13 yıllık yatırım döneminde Karatay, Meram ve Selçuklu’da toplam 83 mahalleye hat imalatı yapıldı. Yeni yatırım bölgeleri olan Akşehir, Ilgın ve Kadınhanı’nda da toplam 16 mahalle ekim sonu itibariyle doğalgazla buluşturulacak. Bu ilçelerimizde çalışmalar son aşamaya geldi. Yeni yatırım planlamaları da hızla yapılıyor” diye konuştu.

DOĞALGAZDA EN UCUZ 3. ŞEHİR

1 Ekim itibariyle doğal gazın yüzde 10 indirimli olarak satıldığına dikkat çeken Kösen, Konya’nın doğalgazı en ucuz kullanan üçüncü şehir olduğunu söyledi. Kösen, doğalgazın güvenli kullanımı için temel kurallara da riayet edilmesi gerektiğini de belirterek, “Havalandırma menfezlerinin kapatılması, bacalarda ve duman kanalında oluşan deformasyon sorunlarının yetkisiz firmalar tarafından giderilmeye çalışılması önemli hatalardır” dedi.(Asuman Oflaz)

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.