Konya Numune Hastanesi hizmette

Konya Numune Hastanesi hizmette
Konya Numune Hastanesi 13 Aralık Çarşamba günü (bugün) sabah poliklinik hizmeti vermeye başlıyor.

Konya Numune Hastanesi 13 Aralık Çarşamba günü sabah (bugün) poliklinik hizmeti vermeye başlıyor. Konuyla ilgili müjde Konya Valisi Yakup Canbolat’tan geldi. Vali Canbolat, sosyal medyadaki paylaşımında, “Konya Numune Hastanemiz yarın sabah (13 Aralık)  itibariyle yeni hizmet binasında poliklinik hizmetine başlıyor. Konya’mıza hayırlı olsun inşallah. Başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere Başbakanımıza, Sağlık Bakanımıza, bütün devlet büyüklerimize ve bütün yetkili ve görevlilere şükranlarımızı sunarız” diyerek müjdeyi verdi.

dq32twywaaasini.jpgdq32twpwsaeyo5u.jpgdq32twzxuaa8-u4.jpg

KONYA NUMUNE HASTANESİ

500 yataklı ve yaklaşık 50 bin m2 arsa üzerine kapalı hizmet alanı 85 bin m2, kapalı otopark 40 bin m2 olacak şekilde toplam 125bin  m2 kapalı alanlı, akıllı bina teknolojisi ile işletilen, tek kişilik ya da iki kişilik odalarıyla Türkiye’nin en modern hastanelerinden birisi olarak planlanan Konya Numune Hastanesi; çağımızın gerektirdiği hasta odaklı, hasta ve yakınlarının mutluluğunu hedef alan, çalışanların ürettiği hizmetten zevk alabilecekleri konforlu ve kaliteli hizmet üretme imkânını kısıtlayan bir fiziki mekâna sahip.

NUMUNE HASTANESİ TARİHÇESİ

1915 yılında kurulmuş olan Konya Gureba Hastanesi, hali hazırdaki hastanenin  temelini teşkil etmektedir. Hastane, bugün Mümtaz Koru Verem Savaş Dispanseri’nin bulunduğu yerde, ahşap bir barakada 10 (on) yatak kapasitesi ile açılmış, başhekimliğe Dr. Rıfkı Tuygan atanmıştır. Emraz-ı Cildiye olarak bilinen bu hastane, 1920 yılında (halen Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Kliniği olarak kullanımda olan E Blok) yapılan ek bina ile kapasitesi genişletilerek Emraz-ı Cildiye ve Emraz-ı Akliye servislerinin bulunduğu Memleket Hastanesi adını almıştır. Bir kısım tarihi belgeler o dönemde Almanya’dan gelen farklı branşlarda hekimlerin, bu hastanede hizmet vermelerinin sağlandığını ortaya koymaktadır. Mevcut binaların ihtiyaca cevap vermede yetersiz kalması nedeniyle 1927 yılında yeni bir hastane binası inşasına karar verilmiştir.

Yeni hastane inşaatı –ki idari bölümler ve bazı kliniklerin bulunduğu A Blok kastedilmektedir- LERCH adında bir Alman firması tarafından yaptırılmıştır. Hastane mimarisinin tüm gereklerini içeren iki katlı bu bina 1931 yılında bitirilerek hizmete sunulmuştur. Mevcut iki servise intaniye bölümü de eklenmiş, bu haliyle 100 yatağın altında bir kapasiteyle 1957 yılına kadar önemli bir değişiklik olmadan Memleket Hastanesi adıyla hizmet vermeye devam etmiştir. 

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum