Konya Şeker Fabrikası taşınıyor

Konya Şeker Fabrikası taşınıyor
Konya Şeker Fabrikası’nın Cihanbeyli-Altınekin arasında bir bölgeye taşınacağını duyuran Başkan Erkoyuncu ayrıca pancar paralarının da şubatta ödeneceğini söyledi

Pankobirlik Başkanı Ramazan Erkoyuncu, 10 Ocak Gazeteciler Günü münasebetiyle Konya basını ile bir araya geldi. Düzenlenen kahvaltı programının ardından açıklamalarda bulunan Başkan Erkoyuncu, “Bu özel günümüzde davetimize icabet ettiğiniz için teşekkür ederim. Öncelikle mesleğinizin zorluğunu, vehametini, kıymetini bilenlerden biriyim. Hepinizin Gazeteciler Günü’nü kutluyorum” dedi.

BİZ DEV BİR HOLDİNGİZ

Yaşanan problemlerden dolayı kurum olarak da zor günler geçtiklerini ama bunların aşılacağını dile getiren Erkoyuncu, “Biz tarım ve gıda üzerine kendini geliştiren dev bir holdingiz. İlk açıldığı günlerde çok iyi günler geçirdik ve büyüdük. Gıda üzerine çeşitliliğimizi artırarak holding olduk. Nihayetinde sektörde farklılık yaratmak adına farklı bir yere yani enerjiye adım attık. O bizim için biraz talihsizlik oldu. Ama bugünün şartlarında enerji tekrardan kıymete bindi. İnşallah önümüzdeki günlerde devletle bir anlaşma yapacağız. Ben seçim öncesi söylediğim gibi enerji sektörü bizim sektörümüz değil. Ama bütün bunlara rağmen eğer bir sıkıntı olmazsa kendi borcunu ödeyecek pozisyona getireceğiz. Büyük ihtimalle bu sektörde de kalıcı olacağız” diye konuştu.

İLK GELDİĞİMİZDEKİ OLUMSUZ VE ÇARESİZ HAVAMIZ ŞU AN YOK

Gıdadaki borç sorununun en büyük sebebinin enerji sektörüne aktarılan büyük sermaye olduğunun altını çizen Erkoyuncu, “Ama arkadaşlarımızla beraber planımızı programımızı ödeme şeklimizi bankalar birliğine sunduk. Sayın Cumhurbaşkanımıza da bütün meseleyi anlattım samimiyetle dinledi. İlk geldiğimizdeki olumsuz ve çaresi havamız şu an yok. Fakat bütün dünyada olduğu gibi ülkemizde de pandemi nedeniyle ülkemizde de gıdaya rağbet var. Eskisi gibi tarım ürünleri ikinci sırada değil çok şükür. Tarım zor şartlar altında gerçekleştiriliyor. Girdilerin maliyetleri çok arttı. Bakın ben 40 yıldır pancarcıyım. 40 küsur yıldır hiçbir zaman bir sonraki ekim için ön avans fiyatı açıklanmamıştı. Ama bu yıl başta şeker pancarı olmak üzere baştan açıklamak zorundayız. Eğer şeker pancarını iyileştirmezsek birkaç yıl içinde biz bu pancarı ektiremeyiz. Bu fabrikalar kapanma noktasına gelir. Bu konu ile ilgili de devlet büyükleri ile konuştum çok iyimser yaklaştılar. Bu yaklaşımı bankalarda da aynı şekilde gördük. Çok samimi gittik derdimizi anlattık. Onlarda doğru buldu. Biz borçlar konusunda acele ediyoruz. Çünkü burası dev bir holding” dedi.

ŞUBAT AYINDA PANCAR BEDELLERİNİ ÖDEYECEĞİZ

Pancar paralarının bu sene Şubat ayında ödeneceğini duyuran Erkoyuncu, “Geçtiğimiz yıllarda ödemeler Nisan ayında yapılıyordu. Bu yıl ödemeleri öne çekiyoruz. Pancar üreticilerimizi teşvik etmek amacıyla şubat ayında pancar bedellerini ödeyeceğiz. Üreticilerimizi rahatlatmak bizim görevimiz. Bu erken ödeme ile bu görevimizi yerine getirirken, pancar üretiminin devamlılığını da sağlamış olacağız” şeklinde konuştu. Konya Şeker Fabrikasının Altınekin - Cihanbeyli bölgesine taşınacağını de duyuran Erkoyuncu, “Biz burayı kaldıracağız. Konya Şeker Fabrikası için Cihanbeyli-Altınekin arasında bir bölge tespit ettik. Oraya işlemleri başlattık. Mevcut alanda en fazla 1 ya da 2 kampanya dönemi daha olacak. Konya Şeker Fabrikası birkaç yıl içerisinde yeni yerinde hizmete devam edecek” dedi. Erkoyuncu, “Modern tarımı yapan yerler içinde Türkiye’de Konya olarak ilklerdeyiz. Bunun için bizim derdimiz tarım olmalı. Bu konuda da kurum olarak güçlüyüz. Ben sıralamada Eti ve Ülker’den sonra üçüncüyüz derken Pazar payımız yüksek zannediyordum. Rakamsal boyutunu buraya gelince öğrendim. Torku çok harika bir marka. Ama bizim markamız hala sandığımız kadar yüksek bir Pazar payına sahip değil. Demek ki üretim miktarımız düşük. Biz bu markamızı büyütmek için elimizden geleni yapmak zorundayız. Kurumumuz büyük bir çiftçi olduğu güven de var” diye konuştu. (Gülşen Çopur)

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.