Konya Şeker'den çiftçiye erken bayram

Konya Şeker'den çiftçiye erken bayram
Her iki dini bayram öncesi çiftçiye Bayram Avansı ödemesi gerçekleştiren ve bu uygulamayı gelenekselleştiren Konya Şeker, Bayram Avanslarını bu sene Bayramdan bir hafta önce ödedi.

Her iki dini bayram öncesi çiftçiye Bayram Avansı ödemesi gerçekleştiren ve bu uygulamayı gelenekselleştiren Konya Şeker, Bayram Avanslarını bu sene Bayramdan bir hafta önce ödedi. AK Parti Karaman Milletvekili, TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Başkanı Pankobirlik Genel Başkanı Recep Konuk’un 1999’da göreve gelmesinden sonra Ayni ve Nakdi Avans ödemelerini hem daha çok çeşitlendiren hem de avans ödemelerinin miktarını arttıran Konya Şeker, Bayram Avansı ödemesini de gelenekselleştirmişti. Çiftçinin, ihtiyaçlarını dara düşmeden giderebilmesi, bayram alışverişini huzur içinde yapabilmesi ve bayramda başının öne eğilmemesi için her bayram öncesi çiftçisine nakit avans ödemesi gerçekleştiren Konya Şeker, Kurban Bayramı öncesi Bayram Avansını da üreticilerinin hesabına yarın yatıracak. Bu avansla birlikte bu yıl çiftçiye ödenen para 210 milyon 968 Bin TL’yi aşacak. Konya Şeker’in hayatın içinde ve halden anlayan bir şirket olduğunu söyleyen Başkan Recep Konuk, “Üreticilerimizin içinde eli bol olanda, eli darda olanda vardır. Bu kurum eli darda olan kardeşlerimizin Bayramlarda gönüllerinin de daralmasına müsaade etmedi, bundan sonra da etmeyecek” dedi.


 
 

BAYRAM AVANSI, KONYA ŞEKER’İN ARTIK GELENEKSELLEŞMİŞ UYGULAMASI

Hayata geçirdiği projelerle sadece Türkiye’de değil, bütün dünyada örnek alınan Konya Şeker, yatırımlarına devam ederken çiftçiyi de hem üretirken tarlada hem de Bayramlar gibi özel günlerde desteksiz bırakmıyor. Bütün programlarını üretici odaklı yapan Konya Şeker, Kurban Bayramı öncesinde de çiftçiye avans ödemesi gerçekleştirdi.

Konya Şeker’in 2017-18 kampanya döneminde üreticilerine ödediği ayni ve nakdi avansın toplam tutarı bu ödeme ile birlikte 210 milyon 968 Bin Liraya ulaşıyor. AK Parti Karaman Milletvekili, TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Başkanı ve PANKOBİRLİK Genel Başkanı Recep Konuk, avans dağıtımıyla ilgili yaptığı açıklamada Konya Şeker’in, ürünü teslim almadan ürün bedelinin yaklaşık yarısı kadar bir meblağı üreticisine peşin olarak ödediğini söyledi. Konuk, Konya Şeker’in sözde değil özde üreticinin yanında olduğunu ve sanayi ile ticaretteki başarılarıyla elde ettiği ekonomik güç sayesinde üreticiye yaz, kış, tarlada, bayramda destek olmaya devam ettiğini belirtti.

 KONYA ŞEKER’İ FARKLI KILAN, HALDEN ANLAMASI

Konya Şeker’in; üretimin, üreticinin, tarlanın, ağılın, ahırın, bağın bahçenin teminatı olduğunu ifade eden Başkan Recep Konuk, fabrikaları, üreticinin daha çok üretmesi ve ürettiğinden daha çok kazanması için kurduklarını, Konya Şeker’in eriştiği nokta itibarıyla ovadaki üretimin ve hemen hemen her ürün grubu için hem üretimde süreklilik hem de ürün fiyatları açısından güvence sigorta işlevi gördüğünü vurguladı. Konya Şeker’in büyüme stratejisinin “büyüyerek büyütmek” olduğunu belirten Başkan Konuk, büyüme modelini insan merkezli oluşturan Konya Şeker’in üreticinin yanında olduğunu belirtti ve “Konya Şeker’i tüm iktisadi işletmelerden ayıran en önemli özellik, halden anlaması, anlamakla da kalmayarak üstüne düşenin gereğini ihtiyaç anında ve ihtiyaç duyulduğunda yapmasıdır. İhtiyaç anında, çiftçinin yanında nasıl olursunuz? Ekonomik gücünüz varsa çiftçiyi desteksiz bırakmaz, ihtiyaç anında da yanında olursunuz. Yani niyet yetmez imkânınız da olacak. İşte Konya Şeker, sanayide, ticarette elde ettiği başarılar sayesinde oluşan ekonomik güç sayesinde çiftçiyi tarlada destekleyebiliyor, bayramlarda avanssız bırakmıyor. Konya Şeker’in bu yıl üreticiye yapmış olduğu ödemenin bedelinin 2 milyarı geçmesi bekleniyor. Bu aynı zamanda çarşıdaki, pazardaki esnafında yüzünün gülmesi anlamına geliyor, Konya Şeker Konya ekonomisinin bel kemiğini oluşturmaktadır” dedi.

1-153.jpg

KONYA ŞEKER, MESULİYETLERİNİ EKSİKSİZ YERİNE GETİRİYOR

Konya Şeker’in, bölge ekonomisine ve ülke tarımına ciddi anlamda katkı sağladığını ve yapılan yatırımlarla hem tarlanın daha çok ve daha çeşitli üretmesini, hem bağın bahçenin ürettiklerinin değerlendirilmesini hem de bölgede hayvancılığın büyümesini sağladığını dile getiren Başkan Recep Konuk, Konya çiftçisinin dünyanın en maharetli çiftçisi olduğunu, üreticinin üretmekten yana problemi olmadığını her zaman söylediğini belirttiği açıklamasında, bunun ispatının da üretimi tetikleyecek tesisler yapılınca Türk çiftçisinin dünya ile rekabette ne kadar başarılı olabileceğini Konya’da yaptıklarıyla kanıtladığını kaydetti. Başkan Recep Konuk, “Konya Şeker’de kurduğumuz sistem sayesinde bugün bölgemizdeki pancarın yanı sıra, patates ekiminin, ayçiçek ekiminin, mısır ekiminin, buğday, arpa ekiminin, elma, üzüm gibi meyvelerin geleceği kurtulmuştur. Bölgede üreticisi için hayvancılık yatırımı yapılabilir hale gelmiş, üretici korkmadan hayvan sayısını arttırabilmiş, ahırını büyütebilmiştir. Bu yatırımlar sadece bölgemizi değil bütün ülkemizdeki tarımı olumlu yönde etkileyen yatırımlardır” diye konuştu.

ÇİFTÇİNİN BOYNUNUN BÜKÜLMESİNE İZİN VEREMEYİZ

Üreticinin ihtiyaçlarının çok önemli olduğuna dikkat çeken Başkan Recep Konuk, “Konya Şeker’de önce üreticiye ve üretime destek planlanır, ondan sonra diğer işlere bakılır. Kurumları kökleştiren ayakta tutan gelenekleridir. Yaklaşımlarıdır. Tutum ve tavırlarıdır. Bu kurumda gelenekleri olan, artık gelenekselleştirdiği uygulamalara sahip olan bir kurumdur. Bunlardan biri de Bayram Avansıdır. Bayram Avansı bu kurumun durduğu yerin göstergesidir. O yer çiftçinin yanıdır. Bayramlar bizim inanç iklimimizin en özel ve özellikli günleridir. Bu özel günlerde herkesin kapısını çalanı gönlünce ağırlamak, bayram sevincini coşkuyla yaşamak hakkıdır. En başta da bu ülke için çok çalışıp çok üreten çiftçinin hakkıdır. Çiftçi ücretliler gibi düzenli gelire sahip değildir. Yani bayram elinin darda olduğu güne de bolda olduğu güne de gelebilir. O nedenle biz eli darda olan çiftçilerimizin bayramda gönüllerinin de daralmaması için Bayram Avansını başlattık. Bu artık bir Konya Şeker geleneğidir ve bundan geri dönüş mümkün değildir. Önümüz Kurban Bayramı. Üreticilerimizin içinde eli bol olanda eli darda olanda vardır. Bu kurum eli darda olan kardeşlerimizin bayramlarda gönüllerinin de daralmasına müsaade etmedi, bundan sonra da etmeyecek. Bu topraklardaki herkes gibi üreticinin de bayramları kaygıdan, hele hele maddi kaygılardan uzak karşılamaya hakkı var. Bu ülkenin en muteber insanları olan üreticilerin maddi imkânsızlıklar nedeniyle kurban ibadetini yerine getirememek gibi bir endişeye kapılmasına Konya Şeker olarak müsaade edemeyiz, bu güne kadar etmedik, bundan sonra da etmeyiz. Biz üreticimizin, evlatlarının karşısında boynunun bükülmesine izin veremeyiz. Bizim çiftçilerimizin çocukları da herkesin çocukları kadar kıymetli ve onlar da bayramlarda sevinmeyi, sevindirilmeyi hak ediyor. Çünkü çok çalışıyor, çok üretiyor ve bu ülkeye herkesten çok değer katıyorlar. Konya Şeker için üreticilerimizin yüzündeki tebessüm ile onların evlatlarının yaşadığı bayram coşkusu ve üreticilerimizin hanelerinde bayramların bayram gibi geçmesi her türlü ticari başarıdan, binlerce fabrikadan daha kıymetlidir. On binlerin yüzündeki gülümseme, on binlerce hanedeki huzur her şeyden değerlidir. Her bayramda olduğu gibi bu bayramda da üreticimize sunduğumuz desteğin hem üreticilerimizin hem de ailelerinin bayram sevincine coşku katmasını, derde derman olmasını, yüce Allah’ın sağlık ve huzur içinde daha nice bayramlara hepimizi eriştirmesini temenni ediyor, tüm üreticilerimizin mübarek Kurban Bayramlarını kutluyorum” ifadelerini kullandı.

 

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.