Konya Selçuk Üniversitesinin ilk 'Stratejik Ortaklık Projesi' kabul edildi

Konya Selçuk Üniversitesinin ilk 'Stratejik Ortaklık Projesi' kabul edildi
Selçuk Üniversitesi tarihinde desteklenmeye hak kazanan ilk K-203 Stratejik Ortaklık Projesi olan SUDTE, 141 farklı proje başvurusu arasından kabul edilen 19 ana proje arasında yer aldı

Erasmus+ Yükseköğretim Programı 2020 Yılı Ana Eylem 2- Stratejik Ortaklıklar Proje Başvuruları kapsamında Üniversitemizin koordinasyonunda uluslararası ortaklar ile birlikte hazırlanan ‘Supporting Universities in the Digital Transformation in Erasmus+ (SUDTE)’ isimli proje başvurusu desteklenmeye hak kazandı. Selçuk Üniversitesi tarihinde desteklenmeye hak kazanan ilk K-203 Stratejik Ortaklık Projesi olan SUDTE, 141 farklı proje başvurusu arasından kabul edilen 19 ana proje arasında yer aldı.  

Proje; Türkiye, İtalya, İspanya, Belçika ve Lüksemburg olmak üzere 5 farklı ülkeden üniversitenin ve kuruluşun yer aldığı bir konsorsiyum tarafından hazırlandı. Proje yürütücüsü olan İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Abdulkadir Gölcü, projenin yoğun bir hazırlık süreci sonrasında ortaya çıktığını, bu süreçte Erasmus+ Kurum Koordinatörlüğünden Öğr. Gör. Dr. Ömer Kavrar ve uzman bir ekibin, hazırlanmasından yazımına kadar her aşamada projede görev aldığını dile getirdi.

 

Dijitalleşmenin önem kazandığı şu günlerde Erasmus+ öğrenci hareketliliklerinin dijitalleşmesine ilişkin bir yol haritası sunacak olan SUDTE projesi, 24 aylık bir proje planlaması çerçevesinde gerçekleştirilecek. Proje, ayrıca 2023 yılına kadar zorunlu olacak Dijital Erasmus+ sürecinde de Türkiye’deki yükseköğretim kurumları için stratejik bir planlama yapma imkânı sağlama potansiyeline sahip.  

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.