Konya serinleyecek ama valilik uyardı!

Konya serinleyecek ama valilik uyardı!
 Editör
Konya'da çok sıcak günler yaşanırken Konya için bir yağış müjdesi bereberinde de uyarılar geldi.

Konya'da bunaltan sıcakların yaşandığı günlerdeyiz. Rüzgarın bile esmediği şu günlerde vatandaşlar sıcaklardan korunmak için önlem alıyor. Havalar günlerdir epey sıcak giderken, Konya için yağış haberi geldi. Fakat yağışın yanında dikkat edilmesi gerekiyor.

ANİDEN GELECEK

Konya Valiliği'nden yapılan uyarıda, "Yerel kuvvetli yağış bekleniyoran ani sel, su baskını, heyelan, yıldırım , ulaşımda aksamalar, yağış anında kuvvetli rüzgâr gibi oluşması muhtemel risklere karşı vatandaşlarımızın tedbirli ve dikkatli olması önem arz etmektedir" denildi.

konmya-yagiss.jpg

YARIN YAĞIŞLI OLACAK

Meteoroloji 8. Bölge Müdürlüğü'nden konuyla ilgili yapılan açıklamada ise, "Yapılan son değerlendirmelere göre; bugün (24.07.2026 Cuma) bölgemizde görülecek sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların, bu gece saatlerinden itibaren Konya'nın kuzey ve batı kesimlerinde (Çeltik, Yunak, Kulu, Cihanbeyli, Altınekin, Sarayönü, Kadınhanı, Ilgın, Tuzlukçu, Akşehir, Doğanhisar, Derbent, Hüyük, Beyşehir, Derebucak, Seydişehir, Yalıhüyük, Bozkır, Beyşehir), yarın (25.07.2026 Cumartesi) öğle saatlerinden itibaren Niğde'nin güney kesimlerinde (Çamardı ve Ulukışla) yerel kuvvetli (21-50 kg/m²) sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış beklendiğinden sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar, dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır" ifadelerine yer verildi.

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.