Konya SMMMO Başkanı Erdal: Esnaf Ve Sanayici Yapılandırma Bekliyor

Konya SMMMO Başkanı Erdal:  Esnaf Ve Sanayici  Yapılandırma Bekliyor
Konya Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Başkanı Abdil Erdal, korona virüs pandemisi sebebiyle 6 ay süreyle ertelenen SGK ve Vergi Ödemelerinin bu ay başlayacağını, bu sebeple esnaf ve sanayiciye SGK, Bağ-Kur, vergi borçlarını taksitle ve düşük ..

Konya Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Başkanı Abdil Erdal, korona virüs pandemisi sebebiyle 6 ay süreyle ertelenen SGK ve Vergi Ödemelerinin bu ay başlayacağını, bu sebeple esnaf ve sanayiciye SGK, Bağ-Kur, vergi borçlarını taksitle ve düşük gecikme zammıyla ödeyebileceği yapılandırma imkanının tanınması gerektiğini belirtti.

TAKSİT İMKÂNI SAĞLANMALI

Kovid19 pandemisinin esnafı ve sanayiciyi oldukça zorladığını belirten ve Mecliste borçların yapılandırılmasının acilen görüşülmesi gerektiğini belirten Başkan Abdil Erdal;” Kovid19 pandemisiyle SGK ve Vergi ödemeleri 6 ay süreyle yani Ekim-Kasım-Aralık ayına ertelendi. İçinde bulunduğumuz Ekim ayında mükellefler hem geçtiğimiz mart ayını hem de mevcut Ekim ayında ödenmesi gereken SGK ve vergi primlerini ödeyecekler. Devletimizin tahsilat rakamları geçirdiğimiz 6 aylık süre içerisinde düşüşte. Bu da demek oluyor ki esnafımız ve sanayicimiz borçlarını ödemekte zorlanıyor ve yapılandırmaya ihtiyaç duyuyor. Kamuoyunda da bu konuyla ilgili Mecliste bir çalışma yapılacağı beklentisi oldukça büyük. Mükelleflerin SGK, Bağ-Kur ve vergi borçlarını taksitle ve düşük gecikme zammıyla ödeyebileceği yapılandırma paketinin mutlaka açıklanması gerekiyor” şeklinde belirtti.

YAPILANDIRMADA GECİKME ZAMMI DÜŞÜK OLMALI

Borçlara yapılandırma imkânı getirilirken uygulanacak olan gecikme zammının düşük tutulması gerektiğini de belirten Başkan Erdal;” Mali Müşavir meslektaşlarımın, esnafın, sanayicinin, vatandaşın beklentisi acilen yapılandırma yasasının çıkması. Tabi yapılandırma imkânı tanınırken borçlara uygulanacak olan gecikme zammının düşük tutulması veya hiç gecikme zammı uygulanmaması bir başka beklentimiz. Çünkü mükellefler açısından zor şekilde atlatılmaya çalışılan pandemi süreci yaşıyoruz. Bu sebeple açıklanacak olan yapılandırma paketi önceki yapılandırma paketlerinden farklı bir şekilde hazırlanması gerekiyor. Üzerinde çalışılacak olan yapılandırma paketi halkın ve mükellefin taleplerini karşılayan ve çözüm üreten şekilde olmalıdır” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.