Konya SMMMO Başkanı Erdal'dan Ahilik Haftası mesajı

Konya SMMMO Başkanı Erdal'dan Ahilik Haftası mesajı
Konya SMMM Odası Başkanı Abdil Erdal, Ahilik Haftası dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Ahilik kültürünün insanı insan yapan değerlerden biri olduğunu dile getiren Başkan Abdil Erdal, “Ahilik kültürü ve felsefesi, toplumsal yaşamın ortak paydası olan insanı temel almıştır. Anadolu'da hayat bulan Ahiliğin, bu topraklarda yüzyıllar boyunca kardeşlik, hoşgörü, birlik ve beraberliğin temeli olmuştur” dedi.

Ahilik kültürünün korunması, diri tutulması, birlik ve beraberliğimizin sürdürülmesi için büyük bir önem taşıdığını belirten Başkan Erdal;” Bu topraklarda her zaman barışın, sevginin, kardeşliğin, hoşgörünün devamı için gençlerimizin Ahilik kültürünü kendilerine örnek edinmeleri gerekmektedir. Bu kültürün gelecek nesillere aktarılmasında gençlerimizin önemli rol oynayacağına inanıyorum. Yaptıkları üretim, sağladıkları istihdamla ülkemizin ekonomisine katkı veren, sosyal ve kültürel istikrarı sağlayan ve gelişmişliğin toplumun tüm katmanlarına yayılmasını sağlayan esnaf ve sanatkarlarımız Ahilik kültürünün temel taşı olmuştur. Bu duygu ve düşüncelerle Konya’mızın esnafı ve bütün meslek kuruluşlarının Ahilik Haftası’nı kutlar; birlik, beraberlik, ahiliğe esas olan kardeşlik duygusunun büyüyerek devam etmesini dilerim” şeklinde belirtti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.