Konya Sulama Projesi Cumhurbaşkanının katılımı ile açıldı

Konya Sulama Projesi Cumhurbaşkanının katılımı ile açıldı
Konya Ovası Sulaması 1. 2. ve 3. Kısım Sulamaları açılışı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın video konferans yöntemi ile ve Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’nin katılımı ile gerçekleştirildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın video konferans yöntemi ile katıldığı Konya Ovası Sulaması 1. 2. ve 3. Kısım Sulamaları açılış programa Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, milletvekilleri ve belediye başkanı katıldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, video konferans yöntemi ile katıldığı programda şunları söyledi:

“Konya’ya ilave olarak diğer illerimizde de 15,5 milyon dekar arazinin sulanmasını hedefliyoruz. Yılık katı 21 milyar lira, şimdiye kadar 43 milyarlık yatırımın tüm aşamalarını takip ediyoruz. Dünya ile birlikte ülkemizi de etkisi altına alan 2 sektörün önemi ortaya çıktı biri sağlık biri gıda. Girdiğimiz imtihandan alnımızın akıyla çıktı. Güçlü altyapımız sayesinde kolayca çıkmayı başardık. Elimizdeki imkanları kardeşlerimizle de paylaştık. Pek çok ülkede raflar boş kalırken temel ihtiyaçlar karşılanmazken ülkemizde böyle bir sıkıntı yaşamadık. Tarımsal hasılayı 272 milyar liraya, tarım ihracatını 18 milyar dolara yükseltmiş bir ülkeyiz tarla 64 milyon tona çıktı, sebze 25 milyon tondan 31 milyon meyve 14 milyon 24 milyona çıktı. Tabi bu seviyeye çıkmak kolay olmadı. 585 yeni baraj, 340 yeni gölet, 1328 sulama tesisi ilave ettik, çiftçilerimize son 18 yılda yaklaşık 150 milyar lira tarımsal destek ödemesi yaptık. Çiftçimizin üretim gücünü artıracak projeler hayata geçirdik. Gençlerimiz ve kadınlarımızın çiftçilikte daha etkin olması için çalışmalar yaptık. Sera tarımın ülkemizin 72 iline yaygınlaştırarak önemli bir üretim ve ihracat kaynağı haline getirdik. Ayçiçek, pirinç mısır gibi tarla üründe de net ihracatçı konumundayız. Aynı zamanda büyükbaş 18 milyon küçükbaş 49 milyona çıkarmayı başardık. Süt üretimi 23 milyon tona yumurta 20 milyar adede yükseldi. Nereden bakarsanız bakın tarımda iyi bir noktadayız. Bölgesel kalkınma projeleriyle ülkemizin her karış toprağını değerlendirmek için gece gündüz çalışıyoruz. Açılışlını yaptığımız bu proje ile KOP’ta da büyük bir başarı yakaladık. İnşallah bizden sonrakiler toprağını ve suyunu kullanan bir gelecek bırakıyoruz. Konya’ya kazandırdığımız yaklaşık 11 milyonluk yatırım ile adeta şehrimizin çehresini değiştirdik. Konyalının çalışkanlığı gayreti ile bu yatırımlar en iyi şekilde değerlendi. Konya’nın başarısı ile hep iftihar ettik elbette eksiklikler var hepsini birer birer tamamlıyoruz. Konya tarım ve sanayi üretimi yanında ülkesinin istikbaline sahip çıkmasıyla ön planda Türkiye’nin başı ne zaman sıkışsa mücadelenin başında Konya gelmektedir. Konya’ya şimdi yeni bir görev düşüyor. Salgından sonra yeni döneme geçileceği kesin gözle bakılıyor, bu yenilenmeden parlayacak ülke olarak Türkiye olarak görülüyor. Konya’da sanayi, tarım ve üretimiyle Türkiye’ye örnek olmasını bekliyoruz.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.