Konya susuz kaldı

Konya susuz kaldı
Hava sıcaklıklarının iyiden iyiye kendini hissettirmesi ile belli başlı mahallelerde su sıkıntısı da boy göstermeye başladı. Selçuklu’ya bağlı Tepekent ve Sarayköy Mahallerinde de vatandaşlar uzun bir süredir susuzlukla mücadele ediyor

ÖZEL HABER

Mevsim normallerinin üzerinde seyreden sıcak havalar beraberinde çeşitli mahalle ve köylerde de su sıkıntısını getirdi. Uzun süredir birçok köy ve mahalle su sıkıntısı çekerken, vatandaşlar ihtiyaçlarını karşılamak için komşu mahalleler ve köylere su temin edebilmek için gidiyor.

İÇEÇEK SU KALMADI

Yaklaşık beş bin nüfusa sahip Tepekent Mahallesi’nde vatandaşlar yaklaşık bir aydır arıza nedeniyle su sıkıntısı çekiyor. Ramazan ayı boyunca içecek su bile bulamadıklarını ifade eden mahalleliler bayramı da susuz geçirdiklerini söyledi. Mahalleliler su ihtiyaçlarını yakın mahallelerden ve bulunan mahalle çeşmelerden büyük zorluklarla karşılıyor. Tepekentliler su sıkıntısının yanında bir de otobüs sayısındaki yetersizlik ve klima eksikliğinden dolayı da şikayetçi.

15 GÜNDÜR SU YOK

Susuzluk sıkıntısı çeken bir diğer mahalle ise Sarayköy. Su kuyularının sıcaklık nedeniyle çekilmesi ile baş gösteren su sıkıntısı 15 gündür mahalleliyi mağdur ediyor. Tankerler ile akşamdan akşama su ihtiyaçlarını karşılayan vatandaşlar, gideri kadar suyun mahallede bulunmamasından şikayetçi. Mahalle Muhtarı Recep Şahin, KOSKİ’nin konuyla ilgili çalışmaları sürdürdüğünü ve kısa sürede su sıkıntısının giderileceğini söyledi. (Derya Demir)

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum